525eA '87, Mart
V8:
Hooratas ja sidurikorv on "nurgast leitud" vana kama, ketas on uute katetega. Ise ka imestan, et ei libise... Aga eks seal ole praegu rohkem see asi, et need rehvijuustud on nii juustud, et ei lasegi sidurit rikkuda.
Uue ja tugeva ja suurema siduri ideed on juba paigas, vaja lihtsalt valmis teha.
Peale rajapäeva avastan, et üks radika lõdvik oli lõhki. Tänahommikune töölesõit lõppes selle lappimisega statoilis
Õnneks olid näpitsad kaasas.
Rajapäevaga olen siiamaani rahul. Kiiruse-elamus ei olnud kindlasti nii hea, nagu oleks võinud olla, aga igasugu head vead tulid välja, mis nüüdseks ehk enamuses kõrvaldatud
Igastahes, õhtul ühendasin uuesti raadio ära...
Siis tegin paisupaagile ajutise-igavese kinnituse
Üritasin jälle õhutada kah. Mitte ei saa aru, kas sain nüüd õhu välja või mitte....
Lisaks ühendasin ventika termolülitiga paralleeli tavalise lüliti. Et saaks hädaga salongist lülitada vendi tööle. Kuidagi ei taha õnnestuda see termolülitiga juhtimine.
edit: Jahutuse kohapealt.
Turbokaga tekib palju rohkem kuuma, esiteks.
Teiseks nagu näha, on mind vaevanud kogu aeg probleemid ventika termojuhtimisega.
Kolmandaks on mul siiamaani ühendamata õliradikas, mida ma vägaväga tahan ühendatud saada
Parem las olla ülejahutatud, kui alajahutatud.
Ahjaa, ääremärkuse korras. Läbisõit ~180km, kütusekulu ~40 liitrit.
Hooratas ja sidurikorv on "nurgast leitud" vana kama, ketas on uute katetega. Ise ka imestan, et ei libise... Aga eks seal ole praegu rohkem see asi, et need rehvijuustud on nii juustud, et ei lasegi sidurit rikkuda.
Uue ja tugeva ja suurema siduri ideed on juba paigas, vaja lihtsalt valmis teha.
Peale rajapäeva avastan, et üks radika lõdvik oli lõhki. Tänahommikune töölesõit lõppes selle lappimisega statoilis

Õnneks olid näpitsad kaasas.
Rajapäevaga olen siiamaani rahul. Kiiruse-elamus ei olnud kindlasti nii hea, nagu oleks võinud olla, aga igasugu head vead tulid välja, mis nüüdseks ehk enamuses kõrvaldatud

Igastahes, õhtul ühendasin uuesti raadio ära...
Siis tegin paisupaagile ajutise-igavese kinnituse

Üritasin jälle õhutada kah. Mitte ei saa aru, kas sain nüüd õhu välja või mitte....
Lisaks ühendasin ventika termolülitiga paralleeli tavalise lüliti. Et saaks hädaga salongist lülitada vendi tööle. Kuidagi ei taha õnnestuda see termolülitiga juhtimine.
edit: Jahutuse kohapealt.
Turbokaga tekib palju rohkem kuuma, esiteks.
Teiseks nagu näha, on mind vaevanud kogu aeg probleemid ventika termojuhtimisega.
Kolmandaks on mul siiamaani ühendamata õliradikas, mida ma vägaväga tahan ühendatud saada

Parem las olla ülejahutatud, kui alajahutatud.
Ahjaa, ääremärkuse korras. Läbisõit ~180km, kütusekulu ~40 liitrit.

Vahepeal toimiunust...
Lendas plokikaanetihend... ei teagi täpselt miks, loodame et uuesti ei juhtu..
Peale seda oli üle kuu pikkune motivatsioonipuudus....
Sai siis kaanetihend vahetatud lõpuks eelmisel nädalal ning ometigi summuti ka lõpuni valmis tehtud.. Võinoh, tegelikult algusest peale ringi tehtud.
Sumpa on eest taha 3 tolli, keskel üks Simonsi suur resokas.
Lõpus on siis 535 orikast pütist ringi tehtud (3" sisse ja 2x55mm välja) otseläbi pütt... Üllatavalt vaikne sai.
Muuhulgas on odomeetrile tiksunud ilus number 299 990km...
Lendas plokikaanetihend... ei teagi täpselt miks, loodame et uuesti ei juhtu..

Peale seda oli üle kuu pikkune motivatsioonipuudus....
Sai siis kaanetihend vahetatud lõpuks eelmisel nädalal ning ometigi summuti ka lõpuni valmis tehtud.. Võinoh, tegelikult algusest peale ringi tehtud.
Sumpa on eest taha 3 tolli, keskel üks Simonsi suur resokas.
Lõpus on siis 535 orikast pütist ringi tehtud (3" sisse ja 2x55mm välja) otseläbi pütt... Üllatavalt vaikne sai.
Muuhulgas on odomeetrile tiksunud ilus number 299 990km...
igastahes, tilk törva ka meepotti...
Avastasin siin, et parem esimene amort on ennast täitsa tühjaks lekkinud...
Ja sama poole rattalaager teeb ka häält...
Ühtlasi tuleb vaikselt hakata varuma esimesse silda mõnda uut puksi kah.
Läbi veel pole aga ega see kaugel pole enam...
Puksidega on lihtne, aga amordivalikuga on suti keerulisem.......
Esisilda on õnneks veel Koni Spordid saada, aga tagasillaga on täitsa jama.
Sinna ei pakuta midagi piisavalt sportlikku enam... Vähemalt mina ei ole leidnud...
Kustomit ka väga teha ei viitsi ja taha...
Käisin siin eile natuke proovimas
5.7 sekundiga tuleb "kellale" kolmekohaline number... Seejuures möödub esimene pool sellest 5.7-st täitsa külg ees.
Avastasin siin, et parem esimene amort on ennast täitsa tühjaks lekkinud...
Ja sama poole rattalaager teeb ka häält...
Ühtlasi tuleb vaikselt hakata varuma esimesse silda mõnda uut puksi kah.
Läbi veel pole aga ega see kaugel pole enam...
Puksidega on lihtne, aga amordivalikuga on suti keerulisem.......
Esisilda on õnneks veel Koni Spordid saada, aga tagasillaga on täitsa jama.
Sinna ei pakuta midagi piisavalt sportlikku enam... Vähemalt mina ei ole leidnud...
Kustomit ka väga teha ei viitsi ja taha...
Käisin siin eile natuke proovimas

5.7 sekundiga tuleb "kellale" kolmekohaline number... Seejuures möödub esimene pool sellest 5.7-st täitsa külg ees.
Eile võtsime korra aju lahti, modisime natuke, tundub, et saime trigger erroritest lahti. Seniajani nüüd nõksutanud ei ole, lisaks on tänu sellele turbo spool 500 pööret allapoole kukkunud, nüüd hakkab fun juba kusagil 3300-3500 pöörde pealt.
Praeguse difriga tähendab muidugi seda, et teise käiguga tuleb jõud taha alles kusagil 70kmh pea. Seega on üsna lihtne ennast trellide taha sõita
Jõunumbritest... Mihkel väidab muudkui, et võiks 350hp juba olla.
Ma ise olen tagasihoidlik, aga ehk sinna 300 kanti puhub küll...
Praeguse difriga tähendab muidugi seda, et teise käiguga tuleb jõud taha alles kusagil 70kmh pea. Seega on üsna lihtne ennast trellide taha sõita

Jõunumbritest... Mihkel väidab muudkui, et võiks 350hp juba olla.
Ma ise olen tagasihoidlik, aga ehk sinna 300 kanti puhub küll...

Cardo, hea inimene, tema käest sain ma hooratta, mis tundus passivat meie ekstreem-research meetodil M20 otsa.
Nüüd saab selle hooratta otsa hakata ehitama natuke vingemat sidurit.
Vana tegelikult peab küll veel, kui mõistlikult kasutada ja lasta korralikult ära haakida. Samas on see väga piiripealne olukord ja on ta üsna mitu korda juba libisema läinud.
Peab ikkagi arvestama, et tegu on puhtatõulise prügikastisiduriga
Uue hoorattaga akkab aretamistiim tööd tegema ehk järgmisel nädalal.
Märksõnadeks on suurem ketas, kõvemad katted ja audi korv.
Aa, ja et aretustöö ikka täie ette läheks, siis turboka alt tulnud sidurikama liigub edasi minu 24-klapilise E30 alla
Nüüd saab selle hooratta otsa hakata ehitama natuke vingemat sidurit.
Vana tegelikult peab küll veel, kui mõistlikult kasutada ja lasta korralikult ära haakida. Samas on see väga piiripealne olukord ja on ta üsna mitu korda juba libisema läinud.
Peab ikkagi arvestama, et tegu on puhtatõulise prügikastisiduriga

Uue hoorattaga akkab aretamistiim tööd tegema ehk järgmisel nädalal.
Märksõnadeks on suurem ketas, kõvemad katted ja audi korv.
Aa, ja et aretustöö ikka täie ette läheks, siis turboka alt tulnud sidurikama liigub edasi minu 24-klapilise E30 alla

Nii, Hea sõber aitas Cardolt saadud hooratta uuele elule.
Lisaks tööpinna lihvile sai ka sutike kaalu alandatud. Tegelikult oleks seda küll ja veel ja natuke veelgi teha saanud, aga ei viitsinud mässata.
E28-le pole väga kerget asja mõtet panna.
Hakkab tühikäigul ja linnasõidul häirima muidu.
Eks ma üritan oma E30 peal ära proovida sellise ~5kg hooratta.
Uueks hooratta massiks on igatahes 7.1kg
Lisaks lihvimisele ja kergendamisele sai hooratta sisse puuritud ka Audi S4 sidurikorvi tiftiaugud.
Ja hangitud sõbra käest 240mm siduriketas, millele on paigaldatud uued Pidurimeistri rahvaspordikatted.
Nüüd tuleks veel ära osta uus sidurikorv ja siis vaadata, kas see kompott tööle kah hakkab
Teoorias peaks hakkama. Vaja on ainult survelaagrit umbes 10mm mootori poole nihutada.
Lisaks tööpinna lihvile sai ka sutike kaalu alandatud. Tegelikult oleks seda küll ja veel ja natuke veelgi teha saanud, aga ei viitsinud mässata.
E28-le pole väga kerget asja mõtet panna.
Hakkab tühikäigul ja linnasõidul häirima muidu.
Eks ma üritan oma E30 peal ära proovida sellise ~5kg hooratta.
Uueks hooratta massiks on igatahes 7.1kg
Lisaks lihvimisele ja kergendamisele sai hooratta sisse puuritud ka Audi S4 sidurikorvi tiftiaugud.
Ja hangitud sõbra käest 240mm siduriketas, millele on paigaldatud uued Pidurimeistri rahvaspordikatted.
Nüüd tuleks veel ära osta uus sidurikorv ja siis vaadata, kas see kompott tööle kah hakkab

Teoorias peaks hakkama. Vaja on ainult survelaagrit umbes 10mm mootori poole nihutada.
Sai ka sidurikorv ära tellitud.
Sarnase kasutatud korvi survejõuks mõõtsime 800kg. Uuel väidetakse seda olevat umbes tonni kanti. Eks kui saabub, läheme ja mõõdame uuesti üle
Väände puhul on siis antud korviga jäänud tulemused 500 ja 600 njuutonmeetri vahele.
Järgmisel kevadel plaanime taolise väände kätte kah saada ja ära mõõta dünos.
Aga üldiselt võib juba praegu öelda, et vabalthingav S38 on jama
Sarnase kasutatud korvi survejõuks mõõtsime 800kg. Uuel väidetakse seda olevat umbes tonni kanti. Eks kui saabub, läheme ja mõõdame uuesti üle

Väände puhul on siis antud korviga jäänud tulemused 500 ja 600 njuutonmeetri vahele.
Järgmisel kevadel plaanime taolise väände kätte kah saada ja ära mõõta dünos.
Aga üldiselt võib juba praegu öelda, et vabalthingav S38 on jama

Õigemart154 kirjutas:On ette tulnud juhuseid, kus inimesed kurdavad kanget kaela peale sõitu.![]()
Ei, juturaamatusse hea jutt, aga tegelikult on need 300-350hobujõudu ja ligi 500 njuutonit mis sealt praegu vastu vahivad, vähevõitu.
Vaja oleks 400 hobujõudu ja 600 njuutonit

Ja omast käest tean, et süües kasvab isu ning kunagi pole piisavalt jõudu

F25 ja E63
Varuosadeks E24 628 ja E23 osasi.
Varuosadeks E24 628 ja E23 osasi.