Vahelduva eduga on hobiauto ostmise plaan olnud mõttes mitmete aastate jooksul, kuid tegudeni ma ei jõudnud kuni eelmise suveni. Kui otsus lõpuks tehtud sai, et midagi tuleb ära võtta, jäi valik kahe masina vahele: kas Mercedes-Benz SL500 või BMW 8. seeria. Konsulteerisin autohuvilistest sõpradega ja lõpuks jäi valik ikkagi haruldasema 8. seeria kasuks.
Järgmiseks küsimuseks oli, milline mudel valida. Otsustasin, et tahan selle hobiautoga vajadusel suviti igapäevaselt sõita. Foorumitest jäi mulje, et 840 on igapäevases kasutuses töökindlam ning samas sõiduomadustelt sportlikum, mistõttu langes valik selle kasuks. Kindlasti tahtsin automaatkastiga autot, sest kuigi käsikastiga versioonid on haruldasemad, andis kogemus sõbra 911-ga teadmise, et vanema manuaalkastiga autoga linnas igapäevaselt sõitmine on paras katsumus.
Minu jaoks ei olnud suurt vahet, kas võtta facelift’i-eelne või facelift’i-järgne mudel. Neljaliitrise M60 Nikasil mootoriga autode puhul on teada teatud probleemid, kuid plaanisin autot otsida Saksamaalt ja sealne kütus oli üheksakümnendate alguses väävlivaba ja probleeme üldiselt ei olnud. Hakkasin Mobile.de-st erinevaid kuulutusi vaatama. Saksa keele oskusega kolleeg tegi mõned kõned ja lõpuks jäi valik ühele 1995 aasta alguse autole, mis asus Nürnbergi ja Müncheni vahel. Õnneks selgus, et rääkis müüja ka head inglise keelt, nii et lõpuks sain temaga otse suhelda. Mõeldud-tehtud, võtsin lennupiletid ja sõitsin kohale. Kuigi mul endal peale üle keskmise autohuvi tugevat tehnilist tausta ja mehhaaniku kogemust ei ole, lootsin, et suudan autole piisavalt hea hinnangu anda. Lisaks oli tehtud kokkulepe tuttava automaalriga, kes vaatas videokõne ja fotode teel üle kere olukorra.
Kohale jõudes oli esimene emotsioon, et auto näeb parem välja, kui ma arvasin. Läbisõit oli 156 000 km. Müüja oli auto teine omanik ning mulle sümpatiseeris eriti see, et autoga oli kaasas kogu dokumentatsioon alates paberil ostutellimusest. Esimene omanik oli hulgimüügiettevõtte omanik, kes ostis auto 63 aastaselt ja müüs 78 aastaselt, ehk liigset koormust ilmselt masin saanud ei olnud. Lisaks seisis müüal garaazis ka teine hobiauto – 1972 aasta Porsche 911S Targa Ölklappe mudel. Suhtleme müüjaga edasi ja hoian teda auto tegemistega kursis. Mõned nädalad tagasi kirjutas, et pani 911 ka müüki. Hind on 190000 EUR
Tore fakt on see, et november 1994 BMW tellimuslehel on auto punane, kuid ilmselt mõtles esimene omanik vahepeal ümber, sest tehasest on see tulnud hõbehallina. Auto hinnaks 136425 DM miinus allahindlus ja lõplik deal 118000 DM. Olemas olid kõik hooldusarved ja ajalugu, paljudel arvetel on olnud Service-Berateriks Herr Kolb