Alumiiniumi puhastamiseks olen kasutanud erinevad võtteid, kõik oleneb konkreetsest juhtumist.
Detailid, mida on võimalik täiesti lahti võtta ja hiljem klaaskuulipurust puhastada, olen saatnud kõigepealt
klaaskuulipritsi. Enne seda peaks vidinad survepesuriga puhtaks uhama, sest õlilögaseid juppe seal näha ei taheta. Peale klaaskuuli olen pinnad veel pehme
nailonharjaga üle lasknud. Selle tulemusena saab pind parema läike ja ka mustus ei hakka enam nii hästi külge. Harjatud ja harjamata detaili vahet näeb
siit.
Detailid, mida ei ole võimalik või otstarbekas klaaskuulipritsi viia (nt. käigukast, plokikaas jms.) olen puhastanud ainult survepesu ja pöörlevate harjadega. Suurema mustuse olen traatharjaga maha võtnud ja peale seda nailonharjaga viimane lihv. Ise kasutan selliseid
harjasid.
Näiteks:
käigukast,
plokikaas
Kolmandaks detailid, mida ei saa klaaskuulipritsi alla viia ega pöörlevate harjadega puhastada. Näiteks plokikaas pealtpoolt. Sellisel juhul kasutasin ma korduvalt survepesu ning pesuvahendit, antud juhul grillipuhastusvahendit

Mammuti kannatust vaja pole, mul läks kaane pealtpoolt puhastamisele võib-olla kokku tund aega

... ja tulemus
selline.