Kunagi kui omasin oma esimest autot (e30), siis mõtlesin, et 5ne hainina on ikka kole auto küll.
Nüüd olles vanemaks saanud, on midagi muutunud. Haininad panevad rohkem pead keerama kui uued sinimustvalgemärgiga autod.
Mitu aastat sõitsin mõõda ühest majast, kus hoovis seisis punane 5ne. Ükskord siis mõtlesin, et lähen küsin auto kohta järele, kas äkki müüb ka.
Järgmine hetk oligi mul 2 bemarit

See punane on siis 520i aastast 1983. Värvuseks Hennarot. Auto oli seisnud 3 aastat, kuna eelmine omanik oli juba vana, ning tal ei lubatud sõita sellega enam.
Muidu enam-vähem komplektne auto. Sõita sain temaga 200m ja jäi seisma. Järgmisel päeval avastasin, et bensupumba kaitse oli oma pesast välja hüpanud.
Rohkem ma temaga sõitnud ei olegi.
Vist ei sõida ka. Sest EBK foorumis jäi silma üks pakutav 520i mis asus Tartus. Läksin siis vaatama ning järgmine päev saigi ta ära ostetud.
Auto näeb välja selline:

Tuled ja liistud enamjaolt olemas

Kärukonks. Toonklaas, mille asendan vist punaselt pärit kardinaga.

Minu isa tuletamas meelde nooruspõlves poppi olnud tagavedu

Randiga velg

Suht kohe sai autolt tuulduma pandud põhjamatt ja istmed. Täna sai juba pool põhja seestpoolt mõksitatud ja värvitud. Keevitada vaja veel väike nurgake juhi jalgade juures. Muidu päris ok põhi, mõnes kohas pindmist roostet.
Plaanid:
Vist üritan enne talve seest rooste välja tõrjuda, karbid mingit grafiidisegu täis pihustada ning sisustuse sisse tagasi panna.
Väljastpoolt vist vaja vahetada välja ainult juhiuks ja esitiivad. Kuigi ka neid annab lappida.(Tiibadel mingi 2cm suurune roostelätakas).
Värvin vast vajalikud kohad sprayga v kompressoriga üle ning hakkan liiklema. Tulevikus vaja kindlasti auto täielikult üle värvida. Esmalt pidurdan rooste leviku ning tasapisi vaatan üle ka sillad-pidurid.
Mootori sain ka käima. Aga mõtlen veel kas teen selle 2.0 mootori korda või panen mingi teise.
Olemas on korralik M52 2.5 mootor, kuid selle pealearetamine on vist päris raske töö

Kuna auto on mul maal ning ise nädala sees linnas, siis saan temaga tegeleda ainult nädalavahetustel.
Eks teen seest ka pilte, kui maale lähen.
Haiga rahulolev Meelis