Küsin teadjamatelt kas ja kui palju on vahet enne ja pärast facelifti paigaldatud Behri soojendussüsteemidel. Kataloog näitab, et enne '79 on paigaldatud nii Behr'i, kui ka Sofica toodangut. Need tunduvad kataloogis visuaalselt erinevad olema. Samas Behr'i süsteemidel on vaid mingid nüansid erinevad. Oskab keegi pildi pealt öelda, kas tegu vanema või uuema süsteemiga
Uuematel ahjudel on kõigil soojakraan mootoriruumis, vanematel salongis.
Vahe on ka näiteks õhuklappide juhtimises. Vanemal ahjul saab parempoolset ja vasakpoolset värskeõhuklappi (toodud pildil need augusd, kust solangiventikas paistab) eraldi juhtida.
Ühesõnaga behri võib sofica vastu vahetada või vastupidi, aga uuema ja vanema malli ahju omavahel vahetada läheb keeruliseks.
Ära keeruta Ütle, kas pildil on vana või uus ahi. Käisin, vaatasin kapoti alla. Mingit soojakraani ma seal ei näinud. Seega peaks olema tegu vana malli ahjuga. Kui nii, siis on kõik OK.
Tänud. Selle teema võib lõpetatuks lugeda.
Mul oli see vana ahi pandud uue juhtsüsteemiga tööle aga töötas veidi imelikult. Näiteks ei saanud kütet täielikult kinni keerata.
Ma eeldasin, et see pöördnupu reguleerimismaa ei ole sama, mis kanghooval ja seetõttu kraan ei sulgunud. Eks saab näha kuidas asi nende kangidega töötab.