K: m30b30 ja m30b34/b35 mootori erinevused?

Kõik tehnilised küsimused.
Vasta
bemm730

K: m30b30 ja m30b34/b35 mootori erinevused?

Postitus Postitas bemm730 »

Tere, oleks siis huvi teada mis on neis mootorites erinevat 3 liitrisega? :)
Sain juba teada, et plokikaaned on erinevad 3,0 ja 3,5-el.
Nukk võll ka pidi teine olema.
Kuna plaan tõsta oma e32 730i-le 3,5 mootor aiste vahele , või neist kahest mõni parem kompott kokku ehitada, siis olen avatud nõu andmisele.
Ette tänades Henri :wink:
Kasutaja avatar
trevi

Postitus Postitas trevi »

Tere, oleks siis huvi teada mis on neis mootorites erinevat 3 liitrisega?
Sain juba teada, et plokikaaned on erinevad 3,0 ja 3,5-el.
Nukk võll ka pidi teine olema.
Kuna plaan tõsta oma e32 730i-le 3,5 mootor aiste vahele , või neist kahest mõni parem kompott kokku ehitada, siis olen avatud nõu andmisele.
Vänt ja kolvid on erinevad. M30B35-l on bore x stroke 92x86 ja M30B30l vastavalt 89x80. Plokikaas ja nukk peaks sama olema. Kui keegi viimase suhtes muud väidab, võiks ta seda pädevalt tõestada.

Aju on teine, usutavasti ka pihustid. Võimalik, et midagi veel.

M30B34/M30B35 on erinevad plokikaaned, sisselaskekolle.
Kindlasti midagi veel.

Aga üldiselt kui tahad mootorit mineku pärast, siis pane M60B40 vahele (tegu E32ga nagu aru saan?), neid siin viimasel ajal suht võileivahinna eest liikunud. Kui niikuinii mootoriehituseks-vahetuseks läheb, siis ei tohiks kuludes oluliselt suurt vahet sisse tulla. Kui arvad, et tuleb, siis ei maksa üldse torkima hakata. Lihtsalt minu arvamine.
There's no school like old school, and I'm the fucking headmaster.
bemm730

Postitus Postitas bemm730 »

Tänud vastamast, m60b40 mootor oleks muidugi parema minekuga, aga lihtsalt ei taha seda mootorit. Lihtsalt vana reas kuuese fänn :)
Oskab äkki veel m30 moto kohta midagi rääkida, kuna praegusel vaja klapid üle käija,(pole ennem bmw mootoril neid regullinud),siis kellegil on mõnda joonist või oskab selletada millisel ajastul märkide suhtes mis silindri klappi regullida? :)
Vasta