Velgede puhastamine pruunist kinnipaakunud kõvast sodist.

Kõik tehnilised küsimused.
Vasta
Kasutaja avatar
trevi

Velgede puhastamine pruunist kinnipaakunud kõvast sodist.

Postitus Postitas trevi »

Tundub, et keegi eelmine omanik on unustanud piduriklotse vahetada ja sõitnud raud rauas. Muudmoodi ei oska ma seletada, kuidas on ühe velje siseküljele tekkinud tugev mitme mm paksune pruun kõva kiht.

On kellelgi kokkupuudet, kuidas oleks võimalik selline ebameeldiv aine võimalikult kergesti eemaldada. Proovinud olen erinevate kaubandusvõrgus müüdavate veljepuhastusvahenditega. Piduritolmu (musta värvi) võtavad need lahti, kuid pruun ei arva selle peale midagi. Siis panin velje likku sidrunhappe lahusesse, eeldades et tegu on rauaroostega, mis võiks happes ära sööbida, kasu 0.

Reaalselt eemaldus see vaevaliselt pärast fairyga libestamist ning (pottide-pannide puhastamiseks mõeldud) traatnuusikut kasutades. Viimane varianti teeb jällegi värvile haiget. Antud velgede juures ei oma see niivõrd tähtsust, kuna nad tuleb niikuinii kunagi üle värvida ning olen probleemse velje juba peaaegu puhtaks saanud, kuid olen ennegi kohanud paaril korral sellist tugevat sodi velje küljes, mis pestes maha ei tule.

Mis keemiaga peaks tegelikult lähenema, või ei olegi sellist?

Tulemus pärast mitmeid tunde puhastamist, hakkab juba looma, aga päris puhas siiski veel pole:

Pilt[/i]
There's no school like old school, and I'm the fucking headmaster.
Helar1

Postitus Postitas Helar1 »

Ega sa mingeid pigieemaldus vahendeid pole proovind? On kogemusi Kent´i pigieemaldus vahendiga, tollega võttis kõike sitta velgede küljest maha, kaasaarvatud piduritolm vms.
Aga mulle tunduks nagu see oleks midagi muud kui mingi mustus, et ehk see värv/lakk seal kuidagi selliseks pruunikaks muutunud?
Muhv

Postitus Postitas Muhv »

vahel on aidanud CIFi küürimisvahend.
Kasutaja avatar
trevi

Postitus Postitas trevi »

Aga mulle tunduks nagu see oleks midagi muud kui mingi mustus, et ehk see värv/lakk seal kuidagi selliseks pruunikaks muutunud?
kahjuks esialgsest olukorrast ei ole pilti, otseses mõttes mitme millimeetri paksune kiht oli, suhtkoht terve velje ulatuses, seetõttu algselt tundus, et kuivanud muda vms.

Kui aus olla siis pigieemaldi on ainus asi, mida pole jõudnud proovida. Värv ei ole pruun, enne pildi tegemist olen lihtsalt antud kohta proovinud järjekordselt hõõruda. Huvi pärast proovin CIFi järgi. Kodukeemiast on siiani veel tulutult ära proovitud kange sinine haisev peldiku ja vannipuhastusvahend 8)
There's no school like old school, and I'm the fucking headmaster.
-Myyr-

Postitus Postitas -Myyr- »

kui tahad maha saada.. siis on kaks võimalus vast.
Ise jaman samasuguse probleemiga aga mul on väljapool see jama.

Vana õliu ja mingi kalts.
Tuleb maha küll.
Või võtad natuke rahakotist raha,

Lihvid puhtaks, pahtel , krunt ja värv..ja asi nagu uus. !

Kuigi soovitaks õliga ikkagi proovida
sain ise nii maha aga läheb värvi ikkagi :)
Smurff
Kontakt:

Postitus Postitas Smurff »

Rehv maha ja velg 24h selle leotisesse (nii, et pinnad oleks vee all) ja su probleem saab ilmselt lahendatud (värvile liiga ei tee) !

http://www.t-puhtax.ee/et/ltp-13-plus
850Ci
Vasta