Läks tsipa kauem nende piltidega.
Niisiis, siin on siis 2,5e spidopokk tagant :
korpus lahti kruvitult:
Ühest servast leidsin mingit moodustist, see ei olnud hape, miskine nagu svammi puru, pesin lakibensiiniga puhtaks :
Et trükkplaati kätte saada, oli kütusenäidiku alt vaja trükiplaat ja valge raam lahti kruttida :
Ja jõudsin siis sinna kus miskit ei olnud ??!!!
Nagu näha mingid kõrvad seal on ja nagu oleks akud sellelt maha kangutatud :
Siin siis 2,5e ja 524td spidud kõrvuti, akud asetsevad erinevates kohtades :
Lähemalt uurides muidugi tundus, et vastaspoole jalad on välja joodetud, kuid algselt ei saanud suures hämmingus küll aru, kuid nüüd jääb küsimus, kas sinna ikka lähevad 1,2v akud või miskit muud ?
2,4d-l ja ka uuemal 2,0- .... spidoplokkidel jne on siis kasutusel sellist tüüpi akud ja nad asetsevad ka ühel küljel:
--------------------------------------------------------
Nii nüüd võtame siis ette selle vana hea spidoploki, kus see leemendavate ja koolnud akude probleem on laialdasem.
Siin siis üks 83a 525i spidoplokk: Tagant on juba näha erinevus uuemaga :
Pisut lammutamist ja välja ilmub kellegi kätetöö ja üsnagi korralik häving :
Miskit on juba sinna tinaga sisse plötserdatud
Tester näitab paremal juhul 0,8 teisel 0,6 volti alles olevat, plokk oli töötaval autol, seega akud enam voolu ei talletanud. Muideks lammutasin ka varuosade pärast lahti oma vana 2,0-i spido kuhu olin u 6-7a tagasi uued akud ostnud ja auto läks ennem 2,5e ostmist hingusele. Üks neist akudest näitas 0,9v ja teine 1,2v , see viis pisut alalõua allapoole, nii pikka aega ei osanud ma mitte mõista, kuda see vool seal püsib.
Seega musta auto spidoplokki läksid uued akud sisse ja sai parimatest juppidest teine kokku sobitatud.
Seega, kui kellelgi on sellist tüüpi spidoplokki nagu 2,5e- variandil mul kasutuses võiks julgelt teada anda, lihtsalt kasvõi huvi pärast, kuna sinna üritan ühe olemasolevate akudega plaadi hetkel sisse monteerida.