Tere,
Kõrgsurve pumba vahetus.
Küsimus siis selline, kus või millised on märgid mida paika panna. Äkki keegi teab mõnda pilti, või teemat kus sellist asja tehtud, netis.
Ja küsimus veel selline, kas sellel 2.4 td mootoril on paagis mingi kütuse etteande pump ka?
Tänan.
Raimo.
K: 524td kõrgsurve pumba vahetus?
K: 524td kõrgsurve pumba vahetus?
https://www.facebook.com/thelowGarage / Autode hooldus, remont ja ümberehitus! Raimo 55 636 900
neid lukustus võtmeid saab kodus käepäraste vahenditega sendada kui pead on... aga keegi ei keela neid laenata...
ehk on sellest kasu:

nukkvõlli lukustamiseks on spets võti nr 5 ( võimalik et saad asendada), et nukka lukustada pead eemaldama kambri kaane, samas nuka lukustamise asemel võid teha endale märgi nukarattale ja siis plokikaane peale mis on stabiilselt paigal... jõudu tööle...
ehk on sellest kasu:

nukkvõlli lukustamiseks on spets võti nr 5 ( võimalik et saad asendada), et nukka lukustada pead eemaldama kambri kaane, samas nuka lukustamise asemel võid teha endale märgi nukarattale ja siis plokikaane peale mis on stabiilselt paigal... jõudu tööle...
e28...
Ma usun, et neid pulkasid saab asendada küll, niipalju kui lugesin eile kuskilt ka. Lihtsalt sama mis augu läbimõõt võiks olla ka pulk/puur mis iganes vidin. Kuid üks vastuolu, lugesin, et see pumba ratta auk peaks jääma kella 7 kanti, siin ta vastupidi kella 4-5 peal.
Aga tänan pildi eest, seda oligi vaja, et kus need märgid asuvad. Tahan kontrollida kas need ka paigas on.
Kuigi pildilt jääb natukene arusaamatuks ikkagi nukkvõlli märk.
Tänan.
Raimo
Aga tänan pildi eest, seda oligi vaja, et kus need märgid asuvad. Tahan kontrollida kas need ka paigas on.
Kuigi pildilt jääb natukene arusaamatuks ikkagi nukkvõlli märk.
Tänan.
Raimo

https://www.facebook.com/thelowGarage / Autode hooldus, remont ja ümberehitus! Raimo 55 636 900
Nii..
Panin uue pumba peale, aga märgid mis siin pildid, tähendab konkreetselt pumba ratta märk, on ikka kella 7 peal seal on plokis täpselt auk kuhu see abinõu sisse peaks minema. Vastupidiselt selle joonisega siin ja jutuga mida eile MyE28.com-ist lugesin oli ka see märk kella 7 peal.
Sain käima ka, aga panin ratta selle märgi järgi, kuigi ennem oli ta ühe hamba võrra vale. Nukale tegin ise märgid peale, enne kui lahti tegin, ja all vända rattal panin ka selle I / 0 märgi arvatavasti õige kohapeale.
Vb homme saan edasi proovida.
Raimo.
Panin uue pumba peale, aga märgid mis siin pildid, tähendab konkreetselt pumba ratta märk, on ikka kella 7 peal seal on plokis täpselt auk kuhu see abinõu sisse peaks minema. Vastupidiselt selle joonisega siin ja jutuga mida eile MyE28.com-ist lugesin oli ka see märk kella 7 peal.
Sain käima ka, aga panin ratta selle märgi järgi, kuigi ennem oli ta ühe hamba võrra vale. Nukale tegin ise märgid peale, enne kui lahti tegin, ja all vända rattal panin ka selle I / 0 märgi arvatavasti õige kohapeale.
Vb homme saan edasi proovida.
Raimo.
Kui siin rääkisin, et algselt panin pumba märgi selle augu järgi ja ülejäänud jäi nii nagu oli, siis sellise seadistusega tühikäik lonkas väga palju.
Siis aga panin selle ühe hambvõrra tagasi nii nagu ennem kui maha võtsin oli, töötab ilusti. Kuid jh ma nüüd ei teagi kas märgid on paigas või ei ole. sest see mis arvasin et vända pealt märk on paigas siis nüüd ei ühti ta pumba märgiga. Ilmselt vaatasin valesti. Hooratta märgini ma ei jõudnud.
Kunagi ehk kontrollin.
Pragu igatahes töötab ja ei leki. Eesmärk täidetud.
Raimo.
Siis aga panin selle ühe hambvõrra tagasi nii nagu ennem kui maha võtsin oli, töötab ilusti. Kuid jh ma nüüd ei teagi kas märgid on paigas või ei ole. sest see mis arvasin et vända pealt märk on paigas siis nüüd ei ühti ta pumba märgiga. Ilmselt vaatasin valesti. Hooratta märgini ma ei jõudnud.
Kunagi ehk kontrollin.
Pragu igatahes töötab ja ei leki. Eesmärk täidetud.
Raimo.
Selle 2.4td pumba paika ajamisega on tõesti vahest natuke imetabased lood. Minul trehvas nii, et pumpa läbi ratta lukustada ei õnnestunudki kui väntvõll ja nukk paika olid seatud. Pumba lukusti auk jäi poole hamba võrra mööda....tõsta hammas edasi või üks tagasi
Õnneks mul oli mootor auto pealt maas ja häälestasin kella järgi pumba paika ega vaevanud oma pead selle paranähtusega rohkem. Sõidab eeskujulikult juba kolmandat aastakäiku.

Õnneks mul oli mootor auto pealt maas ja häälestasin kella järgi pumba paika ega vaevanud oma pead selle paranähtusega rohkem. Sõidab eeskujulikult juba kolmandat aastakäiku.
e30 324d
e28 524td
e34 524tda
e28 524td
e34 524tda