Probleem kütusekuluga?
Probleem kütusekuluga?
Tere!
Autoks siis E28 528i M30 motoga 135kW.
Auto võtab meeletult kütust 20l/100km peale. ja seda rahulikus sõidustiilis.
kütusevoolikud järgi vaadatud ja küünlad vahetatud.
Milles võib olla probleem?
Tervitades Karmo.
Autoks siis E28 528i M30 motoga 135kW.
Auto võtab meeletult kütust 20l/100km peale. ja seda rahulikus sõidustiilis.
kütusevoolikud järgi vaadatud ja küünlad vahetatud.
Milles võib olla probleem?
Tervitades Karmo.
lihtsaim meetod vaadata, kas pihustid kinni püsivad on see et võtad kütuselati koos pihustitega välja, võtad bensupumba relee välja ja paned kirjaklambri või juhtmejupiga pumba tööle. Pihustiotsad peavad kuivaks jääma. Kui tilk hakkab otsa tekkima, siis on tuksis.
Teine võimalus, miks rõhk ära kaob on see, et bensupumba klapp on kulunud. Aga kütusekulu see siiski ei mõjuta, pigem käivitusomadusi.
Mõõta võib ka temp anduri takistust, mis kuumalt peaks jääma suurusjärku 200 oomi. Kui see on suurem, siis aju arvab, et mootor on külm ja väänab kütust peale.
Aga jah, 2.5 ei liiguta seda keret ju üldse, kuidas said arvata, et tegu on 2.8-ga?
Teine võimalus, miks rõhk ära kaob on see, et bensupumba klapp on kulunud. Aga kütusekulu see siiski ei mõjuta, pigem käivitusomadusi.
Mõõta võib ka temp anduri takistust, mis kuumalt peaks jääma suurusjärku 200 oomi. Kui see on suurem, siis aju arvab, et mootor on külm ja väänab kütust peale.
Aga jah, 2.5 ei liiguta seda keret ju üldse, kuidas said arvata, et tegu on 2.8-ga?

There's no school like old school, and I'm the fucking headmaster.
Järgnev jutt on jällegi offtopic
Mootorite erinevus on vist ainult kolvikäigus, mis on 2.5 mootoril 71,6mm ja 2.8 mootoril 80mm. See omakorda tähendab, et 2.5 võrreldes 2.8-ga ei oma üldse momenti. Kui kõrgematel pööretel on võimsuse vahe ainult 25kw, siis madalamas otsas on vahe vägagi tuntav. Just tagumikuga. Oled sa M30B25 mootoriga autoga sõitnud?
Minu kogemus ütleb, et 2.5 liigutab seda autot umbes nii nagu tänapäevase auto 1.6 mootor seega ta ei tundu eriti võimas, vähemalt kui pöörded on alla 4000.
5 aastat vana 1.6 83kw Renault Megane liikus alt otsast igatahes paremini edasi.
Tõsi 40kw autost (nagu minul on igapäeva ökoauto) võimsamasse istudes tundub teine auto algul tõesti räme püss, eriti maanteel.
Väliselt on nad tõesti ühesugused. Kui vaja identifitseerida, siis ploki peal on mootori nr, mis peaks tegelikult olema sama, mis kere nr. bmwfans.info või realoem.com see sisse panna ja saad kohe teada, millega tegukuigi 25kw vahet võiks põhimõtteliselt teha jah...aga no kui pole varasemat kogemust või on kogemus mingi 60kw masinaga siis ilmselt ehmatab ka 110kw piisavalt ära
Mootorite erinevus on vist ainult kolvikäigus, mis on 2.5 mootoril 71,6mm ja 2.8 mootoril 80mm. See omakorda tähendab, et 2.5 võrreldes 2.8-ga ei oma üldse momenti. Kui kõrgematel pööretel on võimsuse vahe ainult 25kw, siis madalamas otsas on vahe vägagi tuntav. Just tagumikuga. Oled sa M30B25 mootoriga autoga sõitnud?
Minu kogemus ütleb, et 2.5 liigutab seda autot umbes nii nagu tänapäevase auto 1.6 mootor seega ta ei tundu eriti võimas, vähemalt kui pöörded on alla 4000.
5 aastat vana 1.6 83kw Renault Megane liikus alt otsast igatahes paremini edasi.
Tõsi 40kw autost (nagu minul on igapäeva ökoauto) võimsamasse istudes tundub teine auto algul tõesti räme püss, eriti maanteel.
There's no school like old school, and I'm the fucking headmaster.
eip, kõige lahjem bemm, mis mul endal kunagi olnud ongi 2.8 mootoriga E28. lahjematest olen rohkem sõitnud veel babysix 2.0 ja 2.3 motoga aparaatidega, 2.0 vanema tüübi 95kw moto igatahes E34 kere ei liiguta kohe mitte kuidagi
seega jah...ega ma ei tea täpselt kuidas see 2.5 liigub. aga momendi puudumise jutt tundub loogiline. 2.8 mootoril oli seda ikka võrdlemisi mehiselt ma mäletan, sai vajadusel pödistada jube madalate pööretega ja puha

seega jah...ega ma ei tea täpselt kuidas see 2.5 liigub. aga momendi puudumise jutt tundub loogiline. 2.8 mootoril oli seda ikka võrdlemisi mehiselt ma mäletan, sai vajadusel pödistada jube madalate pööretega ja puha

No jaa, see kelle käest sain ta ei ole auto päris õige omanik. aga tema ütles et pidi olema 2.8 peal. Alles soetatud jah.
Edasi astub ta ikka korralikult kui minema hakkab ja vähekenegi pidamist saavutab, lihtsalt kütusekulu on meeletu. ennem lume maha tulekut sai tuua, pm terve tee koju(kruusatee) sõitsin neljanda ja viienda käiguga, kuna kui 2 või 3 käiguga natuke minna andsid siis tagumised rattad käisid lihtsalt tühja.
Aga ma uurin selle mootori numbri järgi ja siis vaatan mis mootoriga tegu.
Edasi astub ta ikka korralikult kui minema hakkab ja vähekenegi pidamist saavutab, lihtsalt kütusekulu on meeletu. ennem lume maha tulekut sai tuua, pm terve tee koju(kruusatee) sõitsin neljanda ja viienda käiguga, kuna kui 2 või 3 käiguga natuke minna andsid siis tagumised rattad käisid lihtsalt tühja.
Aga ma uurin selle mootori numbri järgi ja siis vaatan mis mootoriga tegu.