Ma olen püüdnud pikalt vait olla, aga no vahepeal peab lihtsalt vestlust suunama taas. Küsimus pole ju kunagi olnud selles, millised autod teil on ja kuidas te nendega sõidate, vaid kontektstis.
Meie foorum on 7 aastat vana, algusest peale olnud autode parendamise ja korrastamise, originaalsuse (ja ajastukohase lisavarustusega täiendamise) suunal. Suund on selline, kõik autod pole kaugeltki paduoriginaalid. Aga keegi ei võta ka vedrusid ära ega mõlgi meelega autosid, rääkimata roostekohtade ning kerekahjustuste tahtlikust tekitamisest ja eksponeerimisest.
Näen nendel piltidel ka mitut vähemalt suures foorumi ja klubi senisele suunale vastavat autot ning nende osas ei olegi keegi ju sõna võtnud. Pigem sooviksin neid autosid isegi näha mõnel üritusel. Kuid teine osa:
Ärge lihtsalt oodake, et siia tuleb 4 lehekülge "Õu sul on nii äge auto" juttu vanadelt olijatelt, kuna "ägeda auto" mõiste minu (ja ehk ka paljude teiste vanade olijate) jaoks vanatehnika kontekstis on lihtsalt midagi muud.
Mis me siis nüüd teeme?
Iga kord, kui keegi juhib tähelepanu, et numbrimärki pole küljes, pole ilus parklas diisliga tossutada või juhib lihtsalt tähelepanu minu jutu teise lõigu lõpus toodule, tulevad ühed ja samad inimesed ja hakkavad seda kõike ümber lükkama ja süüdistama meid sallimatuses.
Kordan veel, skepsis ja kriitika tuleneb meie foorumi ja klubi suunast. Ehk need inimesed, kes teie tegevust autode kallal heaks ei kiida (sh mina) on aastatega siia foorumisse sattunud ühiste huvide tõttu, mis ei kattu absoluutselt teie omadega. Teil ei ole vaja meid seetõttu süüdistada.
Hea pildina sobib siinkohal vaadata Ingmari tehtud pilti 2008 aasta kokkutulekust (pilt on foorumi mõõtmetest väljas, seega lingina):
http://www.bmwclassic.ee/galerii/album/album580/aia.jpg
Pildil on nii paremaid kui halvemaid, uuemaid kui vanemaid autosid. Uuematega tulid need huvilised, kelle vanemad autod mingil põhjusel sel korral tulla ei saanud, ent kõik autod rivis on puhtad ja korrektsed.
Kokkuvõtteks - ma olen väsinud selle foorumi algse mõtte ja hilisema klubi rajamise mõtte õigustamisest nende ees, kellel on teistsugune arusaam. Tehke oma autodega mida tahate, sõitke nendega kuidas tahate, ent ärge seostage seda, mis ei haaku EKBK'ga ega oodake sellele EKBK- ja teistsuguste arusaamadega huviliste poolset heakskiitu.
Mind täiesti huvitab, kaua veel see teema kestab...