Marko e28 520i(528) 1984

Foorumiliikmete autod.
Vasta
SwitC

Marko e28 520i(528) 1984

Postitus Postitas SwitC »

Tere tere!

Olen siis uus kasutaja ja kuna oman BMW'd,siis oleks häbi mitte ennast esindada E21 foorumis :lol:

Sai siis soetatud endale 1984 aasta E28,mis oli seisnud 1,5 aastat pool võsas.Autoga võeti maha väike liiklusmärk ja seepärast see sinna võssa jäigi.Esimenel (21.08.2005) vaatlusel hakkas see pill mulle silma.Kun toohetk ei olnud auto sõidukorras,siis polnud muud võimalust,kui treilaga järgi minna ja ta sealt ära vedida.Ma ei tea palju teid huvitab,aga auto eest maksin ma täpselt niipalju,kui 300.- treilaraha :lol:
Esimesl vaatlusel ei paistnudki asi väga hull.Olid mõned väikesed roostekohad ja mõlgid ning vasakpoolsed mõlemad veljed olid puruks sõidetud,sama moodi ka vedrud.Esimene väljaminek autopuhul olid kasutatud kummid ja plekkveljed,et saaks ta liikumagi.Sõbra E30'ga sai köis taha pandud ja rattad käima tõmmatud,sest kõik oli nii kinni,kui kinni :cry:
No eks ole arusaadav kah,kui ta nii kaua oli seisnud.5 okt 2005 sai siis ostetud plekid ja need alla pandud,et järgmine päev oleks lihtsam :)
6 oktoober sai siis rendist võetud treiler ja järgi mindud kuskil 30km tallinnast.Kuna võtsin tolle üheteljelise treila,siis oli nalja kui palju.Peterburi mnt'l oli tooaeg remont ja nii tore oli vaadata,kuidas meie taga olid autod nagu hanereas :twisted:
Ma pole paha inimene,aga eks nii mõnigi kirus meid hoolega,et me 90km/h alas 60km/h sõitsime :D

Okei,aitab mölast hetkel.
Panen mõned pildid ka ülesse,et saaksite asjast väikese ülevaate :)

Selline siis nägi ta välja esimesel vaatlusel :

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Kuupäevaks siis 5 oktoober ja aastaks 2005.Sai alla monteeritud rattad ja pandud valmis järgmiseks päevaks,et lihtsam ära viia:

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Nüüd sai veidi autot lahatud.Reede õhtul sai lahti kistud nina ja muu mitte vajalik ja kõver detail.Kuna ta oli väikese kõksu ette saanud,siis sellest stangest asja ei saanud.Läks emexi sõpradele.Esialgu veel alumine põll on alles,aga ei tea kas tasub hakata jamama või kohe teine osta.Ülejäänud osad (neerud,prillid jms olid terved).Ühesõnaga hullu polnud midagi.Sai ka karteripõhi maha kistud ja oi imet.Seal sees oli ikka selline tökat,et tekkis tunne kas eelmine omanik ei ole kogemata tavotti sinna valanud.Süsimust ja sellist kitti täis.Selleks puhuks sai ostetud Comma mootoripesu aine,kuid sinnani ma sellega veel ei jõudnudki.Tuli välja,et veepumba tihend ja klapikambri kaane tihend läbi ja veel ühtteist.Kõiks see jama vajab ju vahetamist,siis pole mõtet ka kiirustada.Soojendus mootor on omadega õhtal mis oleks ka tore ära vahetada,muidu hakkan ise akendele puhuma.Täna (08.10.2005) sai tehtud enamus suurest tööst.Radikas,veepump maha.Radikas on nagu sõelapõhi...Kindlasti vajab vahetust :!:
Kuna sõbra McRiccoga hoogu sattusime,siis mõtlesime,et lõpetama selle pulli ära.Järgmiseks sai kistud välja kogu sisu,sest auto oli aastaaega seisnud ja põrand oli täiesti läbi vettinud ja märg.Mis pealegi,KURADI hiired olid armatuuri alla pesa teinud :D Õnneks olid nad nii korralikud,et kusesid kindalaekasse :DIgatahes hais oli jube :( Sellest saime õnneks lahti.Kogu sisu välja,kõik matid ja muu selline tavaar nah*i...Ega nende vanade närakatega pole nagunii midagi peale hakata,kui kellegile magamisasemeks anda.Osad sai küll alles jäetud,aga see oli väga väike osa.Eks peab midagi uut sinna sisse välja mõtlema.Üllatuseks oli see,et see põrand ei vajanud mitte ühtegi törtsu keevitust.84'nda aasta kohta uskumatu.....Kuna pilte sai tehtud päris hea suur hunnik .... :

Pilt
Selline nägi siis mootor altpoolt:
Pilt
Natukene põhjast:
Pilt
Pilt
Pilt

Pilt
Veepump sai maha kitkutud,sest see silikooni ja vanatihendi saast ei hoidnud seda vett kinni seal ...
Pilt
Sellised kõllid tulid takaakna laualt välja :D
Pilt
Istmed..korras kuid jube s*tasied
Pilt
Nii...istmed väljas...See HAIS oli tappev
Pilt
Pagassis polnud roostest lõhnagi :)
Pilt
Pilt
Hunnik saasta
Pilt
Ragistasime Mcriccoga ajusid,aga välja ei suutnud mõelda. Mis asi see on?
Pilt
Vaip väljas... Vääga vesine oli põrand...aga õnneks mitte plekist läbivaid auke :)
Pilt
Juhiuks ... :(
Pilt
Armatuur leidis ka teise koha...pagasnikul :D
Pilt
Pilt
Radikas :shock:
Pilt

Nonii.

Eile siis sai vastavalt eelmistele tegemistele natukenegi autot kokku tagasi pandud.Sai veidikene vahetatud mõned jupid.Alustasime siis tagasillast,kuis vajasid vahetamist amordid,piduritrumlid,klotsid.Jube töö oli peaks mainima.Ega igapäev ei sooviks sellise jamaga küll tegeleda.Amordid olid nii kinni,et ainult tule ja joptvujumatiga sain need lahti :D Tagumised amordid olid veel (vist) originaalid.Rohelised Sachsi amordid :shock:
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Vatti sai nähtud,aga tulid lahti.minumeelest see amordi alumiste pukside süsteem ja idee on ikka suht nigel.Võttis ikka pikalt aega,ennem kui sain need alumised nn hülsid kätte.Aga noh,aasta oli ju siis 84 :D
Trumlitega oli asi natukene lihtsam.Veidikene haamrit ja kukkusid ise küljest :)
Pilt
Pilt
Amordid alt,sai uued karbist välja võetud ja alla istutatud.Nendeks õnnelikeks said siis Bilsteini gaasid ja Lesjöforsi vedrud ning Sachsi amordikaitsed.
Pilt
Pilt
Pilt

Pilt
Pilt

Kogu see tavaar paigaldatud,tuli natukene seal värki särki puhastada ja siis sai paigaldada uued klotsid,piduritrumlid ja silindrid.
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Selle osaga olid asjad korras.Nüüd ülejärgmisel nädalavahetusel saab arvatavasti paigaldatud kõik uued piduritorud ja voolikud.Eks siis näeb mis edasi saab.

Esisillaga oli asi natukene lihtsam(kui tagumised amordid välja arvestada)
Sinna sai siis paigaldatud Koni reguleeritava gaasid,Sachsi amordikaitsed,Juridi pidurikettad/klotsid,Juridi pidurisuportid ja Sachsi amordilaagrid.
Pilt
Esimesed kettad olid ikka täitsa p*rses.Õhukesed nagu paberilehed.Suportid kinni ja koltsid mädanud.Mida sa siis ikka ootad,kui auto aastaaega seisnud. Pidurivoolikutest ei ole mõtet üldse rääkida.
Pidurikettad nägid siis välja sellised :oops:
Pilt
Pilt
Ma ei tea miks tal (McRiccol)selline nägu peas oli,aga eks need poldid hakkasid vastu jah :D
Pilt
Amordipüstikud sai pika jamamise peale kätte ka
Pilt
Esimen vasak vedru oli ennast kaheks vihastanud
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Sellised õlid olid siis esimesed.Hullemaid mahlakaste pole ma veel suutnud näha :lol:
Pilt
Pilt
Vedrud pressialla ja kokku.Nii oli kõiga lihtsamt,sest vedrukammitsad kippusid jubedalt ikka painduma nagu vibu.
Pilt
Pilt
Nüüd siis ees uued vedrud ja amordid :)
Pilt
Pilt
Järgmisena läksid käiku uued kettad.Kõige tavalisemad.Ma ei ehita endale võidusõidu autot :D
Pilt
Uus support
Pilt
Pilt

Kogu saast,mis kokkupandes üle jäi.See ju tavaline asi,et kui miskita hakkad kokku panema,siis jääb ämbritäis mutreid üle :D
Pilt

Rohkem PILTE

Hetkel on siis auto seis selline,et sai viidud ta sakku sõbra juurde.Kuna ma siin vahepeal töötuks jäin ja sain mõningate lollustega hakkama,siis töö jäi seisma ja seisab tänaseni.2 maist lähen tööle uuesti,siis hakkab auto jällegi tasapsi arenema.Teen nii,kuidas rahakott kannatab :)
Viimati muutis SwitC, 24 Mai 2006 19:30, muudetud 1 kord kokku.
Jaan

Postitus Postitas Jaan »

Alghinda :shock: ja üldist seisukorda arvestades päris hea leid 8) Väikse nokitsemise ja investeerimisega peaks saama sellest väga hea asja :D
23. August 1939, der Tag der unser Leben veränderte.
SwitC

Jaan kirjutas:Alghinda :shock: ja üldist seisukorda arvestades päris hea leid 8) Väikse nokitsemise ja investeerimisega peaks saama sellest väga hea asja :D

Ma üritan jah sellest teha nii korraliku kui suudan ja saan :)
Ainult kõik võtab natukene aega,sest ega rahakott pole puuga seljas :D
Kasutaja avatar
Toivoku
Kontakt:

Postitus Postitas Toivoku »

seisab jah teine siin maja ees mul suht õnnetult ja ootab kuni marko kylla tuleks ja talle mõningaid vidinaid kylge poogiks :P
SwitC

Toivoku kirjutas:seisab jah teine siin maja ees mul suht õnnetult ja ootab kuni marko kylla tuleks ja talle mõningaid vidinaid kylge poogiks :P
Arvatavasti maist/juunist hakkan sind tihedamini külastama :P
Esimesen oleks vaja nüüd piduritorud uued lasta teha(sellise aastakägu autole saab Pidurimeistrist need kataloogi järgi).Kuna sul oli radikas olemas,siis selle loodan sinu käest saada.Ainukene jama on asja juures see,et tööjuures seistes on keegi oinas karteripõhja ära virutanud(alumiinium ju) :x ja nüüd siis uut vaja. Ja ette peaksin lamp'i käest saama ühe istme,sest kuna vahepeal oli plaanis see varuosadeks müüa,siis lamp suutis esimesed istmed ära ärida :D
SwitC

Sai siis lamp'iga eile natukene ringi kolistatud mööda maailma ja leidsime endale doonori,millele loodan reedel järgi minna,et ta linna tuua ja siis ringi lapata.Mitte küll kõike,aga näiteks sisu on ilusat värvi ja suht korralik pluss veel mõned plekid jms tavaar :)

http://www.bmwclassic.ee/galerii/album305

Üks 83 aasta shadowline oli ka,aga selle kere oli nii mäda,et nina oli äärepealt küljest ära kukkumas :shock:
Sealt ma loodan saada BBS'i 14" kärjed ja 2.0 mootori.Tüüp tahtis saada auto eest 3000.-.Ma pole vist elusees kedagi nii kiirelt pikale saatnud :lol:
Lõpuks kukkus hind 1900.- peale,aga see ikkagi liig,mis liig.Eks ma pean teda veel peedistama.Lähgen ostan siis ainult veljed ja mootori ....
Eks näis,kuida kaubale saan :)

http://www.bmwclassic.ee/galerii/album306
SwitC

Täna siis saabusid uuesti head uudised.Leidsin endale 2.8 mootori koos kasti,kardaani ja diffriga.Seal vist vaja veel mingi juhtmepundar kah ära vahetada ? :roll:
Enne peab veel selle käima panema,et kas on mõtet osta või ei,sest hetkel raha kap.remondi jaoks küll ei jätku.
Eks seda saab teada next week,kuidas dviigateliga lood :D
SwitC

Täna (põhimõtteliselt kohe) lähen siis oma doonorile järgi.Võtan aga puki(treila) ja sõuan kullamaa poole :D
Õhtul siis ka väike pildiseeria tulekul :)
Kasutaja avatar
Toivoku
Kontakt:

Postitus Postitas Toivoku »

oeh jah, mul tekkinud on maja ette e28test aed :D 1 oleks veel vaja,et see sinna liivahunniku otsa parkida :D
SwitC

Toivoku kirjutas:oeh jah, mul tekkinud on maja ette e28test aed :D 1 oleks veel vaja,et see sinna liivahunniku otsa parkida :D
Ära muretse,tuleb täna veel üks :P
SwitC

Niih,sai siis reedel (12.05.06) ära toodud doonor Kullamaalt.Tegemist natukene oli,sest selle ühe teljelisega on ikka sõita parajalt nõme või õigemini ebamugav.Kuna auto sai sakku viidud ja Jälgimäe otsast on ju kõik kruusa tee ja seal oli alguses märk ees,et sissesõidu keeld,sõideti sealt olenemata sellest uljalt läbi.Me alguses vaatasime,et ei hakka liikluseeskirju rikkuma ja keerasime otsa ringi,aga nii õnnetult,et käru poritiib keeras ennast bmw karpi kinni ja tõmbas ühelt poolt auto maha :oops:
Aga lõppude lõpuks lõppes kõik hästi.Jõudsime tervelt kohale :D

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
SwitC

Eile (laupäeval 13.05.06) sai lammutatud koos lamp'i ja toivoku'ga doonorit.Kuna mootorit peal ei olnud,siis oli asi natukene lihtsam 8)
Kuna mu enda autole oli vaja kapotti,siis oli see asi esimene mis sai maha kistud ja teisele peale istutatud :

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Järgmisena läksid maha tiivad,millega polnud mul eriti midagi teha.Suht mädad olid mõlemad ja nende taastamine oleks olnud lihtsalt liigne töö.

Kuna minu auto uks oli kah omad päevad ära elanud,siis oli vaja ka uks vahetada.Teine tundus natukene korralikum,olid küll mõned augukesed jne,aga tunduvalt parem,kui minu algne

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Kuna sisu paistis enamvähem korralik ja eriti mida mul vaja läks oli põhjamatt,siis sai seegi välja kitkutud ja survepesu ning pesupulbriga puhtaks pestud.S*tavett tuli sealt ikka päris ohtralt :shock: Kuna ära minnes oli see veel märg,siis loodan tulemust täna näha :)

Pilt
Pilt

Tegin proovi ka tagaistme pesuga ja tulemus sai selline :

Pilt
Pilt

Täna siis loodan,et võibolla saan mingil määral enda sisu autosse sisse istutada,aga eks näis kas ilm lubab jne.Uurime ja vaatamne asja :)

Hetkel ei oskagi nagu midagi rohkem rääkida.Eks õhtul vaatab,kas saab uue posu pilte ülesse laduda või ei :P
Seniks hüva päeva ja head emadepäeva :D
Vasta