Bmw e21 tagaluugitihend

Vestlused vabadel, aga siiski vanu BMW'sid puudutavatel teemadel.
Vasta
Tartlane

Bmw e21 tagaluugitihend

Postitus Postitas Tartlane »

Tere!

E21-e pagassi tagaluugitihendi alla jääva randi taastamine hakkab lõpule jõudma. Ilmselgelt sai ka tellitud uus tihend, W-N-st, küll B aga tundub et saab istutada. Küsimus lihtne ja loogiline. Kas keegi äkki oskab mingit liimi sinna alla soovitada, millega tihend sinna liimida. Mingit E28 videot vaatasin, kus ka tihendit vahetati, paraku toda liimi mis videos on ning mida seal kiidetakse pole vist Eestis saada. Keegi äkki oskab omast kogemusest miskit konkreetset liimi soovitada, valik ja ilmselt ka hinnaklass suur ja lai? Kuna garaaz, kus auto talvitub on külm ja kuiv, siis äkki leidub miskit sellist, mis ka praeguste kraadidega töötaks vms. Kui ei, pole hullu.

Tänades, Tartlane
Kasutaja avatar
Cardo

Re: Bmw e21 tagaluugitihend

Postitus Postitas Cardo »

Vanal hallil aal sai liimitud moment liimiga. Kui kasutada liiga kanget liimi, kereliim vms, siis hiljem seda elusalt sealt lahti ei pruugi saada.
e28
Kasutaja avatar
Toivoku
Kontakt:

Postitus Postitas Toivoku »

mina kasutasin butüüli.
Autoremont. e34 524td, e32 750il, e21 315, e12 520, e30 325i, Audi Allroad, 730d e65, e36 318cabrio, e21 316
Kasutaja avatar
Priit
Klubiliige

Postitus Postitas Priit »

IMG_0608.jpeg
IMG_0608.jpeg (2.69 MiB) Vaadatud 258 korda
Isegi ei mõtleks millegi muu peale. Kasutanud kahe tagaluugi ja lugematute muude tihendite liimimisel.
Liimib kokku ka lahti rebenenud tihendi liited ja nurgad (ajutiselt abiks tugev pesulõks või klamber).
Töötab ka jahedaga.
Värv vali must, vist toodeti ka teisi toone.

Ahjaa, kui tahad veel tihendit kätte saada siis ei pruugi parim valik olla. Minu autodel see teemaks ei ole.
e12, e21 Baur, e46 Alpina, e85, e90 Alpina, f25 Alpina
Tartlane

Priit kirjutas: 12 Nov 2025 18:58 IMG_0608.jpeg

Isegi ei mõtleks millegi muu peale. Kasutanud kahe tagaluugi ja lugematute muude tihendite liimimisel.
Liimib kokku ka lahti rebenenud tihendi liited ja nurgad (ajutiselt abiks tugev pesulõks või klamber).
Töötab ka jahedaga.
Värv vali must, vist toodeti ka teisi toone.

Ahjaa, kui tahad veel tihendit kätte saada siis ei pruugi parim valik olla. Minu autodel see teemaks ei ole.
Tänud! Tihendi kättesaamine elusalt vast enam teemaks ei ole, lekkivad kohad said lapitud ja ületehtud ning nüüd peaks vast nii vett pidama, et seda suvehooajal loodetavasti enam pagassi ei tule. Terosoni kohta jah pigem head kuulnud, seega ilmselt lähen seda teed.

Kas sa, Priit, said luugitihendi vahetusel selle väikese tuubiga hakkama või pigem kulus rohkem (kui mäletad)?

Mõistan, et eks igaüks panebki vast erineva koguse vms, aga huvitav teada ikka.
Kasutaja avatar
Priit
Klubiliige

Oi sellest tuubist piisab ikka kümne auto jaoks ma arvan. Christophil oli hea väljend “kasutada kümne karu mõistus ühe karu jõud” vms.
Paned ju õige õhukese triibu tihendi alla. Triibu panin mina ikka kerele ja siis tihendi peale. Tihendi liimitav pind tee kindlasti brakecleaneriga talgist enne puhtaks.

Tuubi ja korgi vahele keera kilekoti tükk tihendiks. Siis võib juhtuda et säilib mitu aastat. Muidu on mõne kuuga kogu tuub kuivanud.
Tartlane

Priit kirjutas: 15 Nov 2025 12:54 Oi sellest tuubist piisab ikka kümne auto jaoks ma arvan. Christophil oli hea väljend “kasutada kümne karu mõistus ühe karu jõud” vms.
Paned ju õige õhukese triibu tihendi alla. Triibu panin mina ikka kerele ja siis tihendi peale. Tihendi liimitav pind tee kindlasti brakecleaneriga talgist enne puhtaks.

Tuubi ja korgi vahele keera kilekoti tükk tihendiks. Siis võib juhtuda et säilib mitu aastat. Muidu on mõne kuuga kogu tuub kuivanud.
Hea ja tark väljend iseenesest. Kuna pole enne neid liimind, siis ei teadnud.

Seal on juba keegi tihendit vahetanud auto eluea jooksul ning tundub too mees pole just liimiga kokku hoidnud. Ma oleks ise oma tarkusega ka triibu pannud, aga igaksjuhuks küsisin.

Neid vana, kurat teab mis, liimi jääke sai üle terve selle randi isuga puhastatud. Kohati oli seda nii retsilt pandud, et tihendi ja randi vahele sai vesi vabalt pidama jääda ning tihend oli natuke õhus. Lisaks oli see geenius veel enne vahetust tihendi mitmeks osaks noaga lõiganud (ju ei viitsind luuki maha kakkuda vms, muud põhjust ma sellel teol ei leia).

Aga suured tänud kasulike nõuannete eest.
Kasutaja avatar
Priit
Klubiliige

Minuarust see tihend koosneski kuuest omavahel kokku liimitud tükist.
Arvo

Postitus Postitas Arvo »

Priidu soovitatud liim on kindla peale minek jah. Aga ostes tasub jälgida "parim enne" kuupäevava. Eesti poodides on need liimid pahatihti aasta(id) riiulis vedelenud ja seda tüüpi liimid kipuvad ajaga liiga tahkeks muutuma ning ei nakku nii hästi enam kui tihendite liimimisel vaja oleks.

Aga viimane kord 2002 juures kasutasin uksetihendite liimimiseks hoopis mingi teise minu jaoks suht tundmatu tootja keredetailide suures tuubis liimi (kuna tuub oli värskelt ühe teise projekti jaoks lahti tehtud), tegin enne testliimimist ja see võttis minuarust isegi veel vihasemalt kinni ning hind oli ka odavam. Ehk siis suht suvaline klaasiliimilaadne toode kärab sellises kohas väga hästi.
E10 2002
Vasta