BMW 323i Edition S '82, Nuga
Autot ostes sain eelmiselt omanikult kaasa mapi autoga kaasas olnud paberitest. Nende hulgas olid omaniku käsiraamat, hooldusraamat, brošüür hooldusjaamade kohta, bmw lisavarustuse buklett ja muud peenemat paberikraami. Kõik asjad olid suurepärases seisus. Paraku pole ainult hooldusraamatu täitmisel eriti usinad oldud
Hooldusraamatu järgi on auto esmane kontroll tehtud septembris 1982. Aprillis 1985 on odomeetri näiduks märgitud 29000 kilomeetrit, juulis 1988 aga juba 52000 kilomeetrit. Mapis olid ka tollipaberid auto saksast väljamüümise kohta. Kuupäevaks oli märgitud 20.12.1993, seega siis võib eeldada, et 1994 alguses jõudis ta eestisse.

Auto eelmine omanik oli masina ostnud septembris 1994. Minu valduses on kaks ülevaatusprotokolli aastatest 2000 ja 2001. Esimesel juhul oli protokolli märgitud läbisõiduks 245000 km ja teisel juhul 262000 km. Mõned kuud peale 2001 aasta aprillis tehtud ülevaatust aga on masin seisma jäänud, kuna minu valdusse jõudmisel oli odomeetri näiduks 267317 km. See oli siis august 2003 seisuga
LKF'i andmebaasi andmetel ei ole masin ühtegi avariid teinud

Auto eelmine omanik oli masina ostnud septembris 1994. Minu valduses on kaks ülevaatusprotokolli aastatest 2000 ja 2001. Esimesel juhul oli protokolli märgitud läbisõiduks 245000 km ja teisel juhul 262000 km. Mõned kuud peale 2001 aasta aprillis tehtud ülevaatust aga on masin seisma jäänud, kuna minu valdusse jõudmisel oli odomeetri näiduks 267317 km. See oli siis august 2003 seisuga
LKF'i andmebaasi andmetel ei ole masin ühtegi avariid teinud
323i, 320 Baur & 750iAL Highline
Vahepeal toimunust siis.
Olen enamasti igasuguseid pisemaid sõlmi puhastanud-koostanud:

Suurema tööna on ees laepolstri ja sellega seonduva paigaldus. See on ausalt öeldes paras peavalu, kuna lae ja katuseluugi lammutamisest ma pilte ei teinud ja nüüd on veidi raskusi lego kokkupanemisega. Samuti hõlmab lae komplekteerimine polstrite liimimist lakke, mis on üks äraütlemata ebameeldiv töö, aga ega tast pääsu pole.

Olen enamasti igasuguseid pisemaid sõlmi puhastanud-koostanud:

Suurema tööna on ees laepolstri ja sellega seonduva paigaldus. See on ausalt öeldes paras peavalu, kuna lae ja katuseluugi lammutamisest ma pilte ei teinud ja nüüd on veidi raskusi lego kokkupanemisega. Samuti hõlmab lae komplekteerimine polstrite liimimist lakke, mis on üks äraütlemata ebameeldiv töö, aga ega tast pääsu pole.

Siin ta siis on. Minu imestuseks on tulepistikute juures sellised kummikopsikud, mida ma olen uuemate masinate juures näinud. E21'l pole selliseid asju silmanudnuga kirjutas:Lisaks läks tellimusse ka esitulede juhtmepuu, kuna vana oli ikka väga kõdu

Lisaks uued "hornid". Vanadelt olid klemmid küljest ära kõdunenud ja nood olid igati õnnetud:

mis aastast see Baur on kui küsida tohib ? tegelikult panen lihtsalt infoks sulle
jõudu ja jaksu!
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12743660Tähtsaimad muutused: nüüd vähemalt 35 aastat vana sõiduk, protsendid, rohkem pilte, korraline ülevaatus iga 4 aasta tagant, serdi kehtivus 12 aastat jne. Hetkel käib töö seadusaktidest tulenevate nõuete täitmiseks, et üldse saaks neid numbreid väljastada. Lugege läbi, on restaureerimisel kasulik.
jõudu ja jaksu!
Tegelesin tulepesusüsteemi värskendamisega. Kõik voolikud lähevad uued, düüsid ja pumbad jäävad vanad. Õnneks oli võimalik olemasolevatest juppidest kaks töökorras pumpa kokku panna.
Lähtematerjal:

Pärast:

Ülejäägid:

Galvaanikas käinud korpusega relee:

Katuseluugisüsteemi sobitamine:

Juhipoolsed uks ja tiib paigas:

Esiosa juhtmepuud ja hornid paigas, spoila veel paigaldamata:

Lähtematerjal:

Pärast:

Ülejäägid:

Galvaanikas käinud korpusega relee:

Katuseluugisüsteemi sobitamine:

Juhipoolsed uks ja tiib paigas:

Esiosa juhtmepuud ja hornid paigas, spoila veel paigaldamata:

Katuseluugi osas sobitasin esialgu vaid detaile ja värskendasin mälu, kuidas asi kokku peaks käima. Mõtlesin juba taktika välja, kuidas luuki tagasi ajada, ei tohiks eriti keeruline ollaraunz kirjutas:Katuseluugi tagasi panemine vist eriti kerge töö pole.
Soovin su armatuuridetailidele edu valimistel siis, mul endal vaja kah see ära teha aga valik natuke kergem, ainult neli enamusi juppe
Soenduspaneelidega polegi asi niiväga nuppudes, vaid selle üleval asuva kinnituse nurgad kipuvad ära murduma. Teine probleem on ohutulede nupu ümbrus, mis kipub olema kruvikeerajaga kahjustatud
Neid lüliteid annab täiesti eduliselt remontida. 5 minutit pusimist ja lüliti jälle korrasraunz kirjutas:Täpselt nii nendega on jah, ohutulega on üldse nadi lugu. E21-l kipub ta peale jääma, ei taha oma asendisse tagasi minna, ma kolmest ohutulest sain ühe kokku sobitatud mis enamvähem normaalselt töötab
Mulle meeldib kaa!k6veric kirjutas:mulle meeldib kuidas see mees autot teeb! lahe
Aga asjast. Paigaldasin veidi pigimatte - ustesse, tagumistele küljeplekkidele ja tagaistme alla:

Komplekteerisin uksed. Esialgu on veel polster paigaldamata, aga see läheb viimase asjana külge:

... ja nokkisin armatuuri edasi: