Seega algatan kirjatüki ühest kupeest, mille sisu on minu arust just-kui sunniviisiliselt ja vastu tahtmist sündinud.
...alustades selle auto saamisest - olin juba harjumas mõttega, et jäängi Fordi-meheks.
Üritasin mitmendat kuud vabaneda Mondeo ST220-st, mille olin heasse sõidukorda remontinud, kuid rahuldus jäi saamata ja nostalgiagi oli hääbunud. Kuulutusel oli paar päeva aegumiseni. Ja Sierra polnud ka valminud (ja siiani pole).
Kuid telefon helises ja torust-tulev hääl rääkis BMW-st - ülejäänut enam aju ära ei registreerinud.
Nõustusin nädalavahetusel "keskel" kokku saama. Ennast teades, võtsin kaasa ka kamraadi, et mitte liiga kergelt libastuda.
Tulemuseks sain kahekordse ajuloputuse ja sõitsin Bemmi-roolis kodupoole.
(Sealsest olukorrast teise osapoole kirjeldus ka olemas: https://100autot.ee/2024/02/10/ford-mon ... t-sleeper/)
Teoorias, tõesti, äge aparaat. 2004. aasta mõistes kosmose-tehnoloogiaga varustatud. Adaptiivne roolimine, kurvituled, pikkivahet-hoidev püsikas, Logic7 helisüsteem, sees ja väljas tumenevad peeglid ning salongis palju pilusid, kuhu andmekandjaid sisestada.
Kuid ometigi, juba enne koju jõudmist, olin jahutussüsteemile läbipesu korraldanud.
Olgugi, et Eestis, ilmselt esimene omanik, oli saanud autosse portsu raha ära kaotada, ei andnud need investeeringud enam tunda.
Ja, kui päris aus olla, siis tunnen talle täitsa kaasa, sest elu olnuks kõigil parem, kui see auto oleks Prantsusmaal oma viimase sõidu teinud.
Eestisse jõudis see Kuuene enam-vähem sellisena:

Siis paar omanikku hiljem otsustati, et asi peaks veel edevam olema. Ja võõbati... Fordi värviga üle (Tangerine Scream Yellow).

Minu omandis ei läinud liialt palju aega mööda, kui tuli jälle vedelike hakata peale kallama.
Jahutusvedelik ja mootoriõli...
Jahutusvedelikuga oli lihtne - värskemat radikat vajas.
Mootoriõliga paraku teisiti. Sisselaske-kolle servani õli täis.

Algus-aastate N52 mootori karteri-tuulutuse puhul levinud nähtus. Paigalda uus varuosa. Tehtud.
Õlivahetus tundus ka asjakohane - olgugi, et mäletasin, et see pidanuks olema natuke enne mind just tehtud.
Ja see osutus ka pool-tõeks. Õlifilter kallistas filtri keskmist tuge nii kõvasti, et tuli haardest vabastamiseks tükkideks lõigata.
Siis hakkas koitma, et peaks kähku müüki panema, enne, kui...