BMW E63 630i '04 - TUUR

Foorumiliikmete autod.
Vasta
TUUR

BMW E63 630i '04 - TUUR

Postitus Postitas TUUR »

On selgunud, et ka kroomimata stangedega autodest võib teema üllitada.

Seega algatan kirjatüki ühest kupeest, mille sisu on minu arust just-kui sunniviisiliselt ja vastu tahtmist sündinud.
...alustades selle auto saamisest - olin juba harjumas mõttega, et jäängi Fordi-meheks.
Üritasin mitmendat kuud vabaneda Mondeo ST220-st, mille olin heasse sõidukorda remontinud, kuid rahuldus jäi saamata ja nostalgiagi oli hääbunud. Kuulutusel oli paar päeva aegumiseni. Ja Sierra polnud ka valminud (ja siiani pole).

Kuid telefon helises ja torust-tulev hääl rääkis BMW-st - ülejäänut enam aju ära ei registreerinud.
Nõustusin nädalavahetusel "keskel" kokku saama. Ennast teades, võtsin kaasa ka kamraadi, et mitte liiga kergelt libastuda.
Tulemuseks sain kahekordse ajuloputuse ja sõitsin Bemmi-roolis kodupoole.
(Sealsest olukorrast teise osapoole kirjeldus ka olemas: https://100autot.ee/2024/02/10/ford-mon ... t-sleeper/)

Teoorias, tõesti, äge aparaat. 2004. aasta mõistes kosmose-tehnoloogiaga varustatud. Adaptiivne roolimine, kurvituled, pikkivahet-hoidev püsikas, Logic7 helisüsteem, sees ja väljas tumenevad peeglid ning salongis palju pilusid, kuhu andmekandjaid sisestada.

Kuid ometigi, juba enne koju jõudmist, olin jahutussüsteemile läbipesu korraldanud.
Olgugi, et Eestis, ilmselt esimene omanik, oli saanud autosse portsu raha ära kaotada, ei andnud need investeeringud enam tunda.
Ja, kui päris aus olla, siis tunnen talle täitsa kaasa, sest elu olnuks kõigil parem, kui see auto oleks Prantsusmaal oma viimase sõidu teinud. 8) :twisted:

Eestisse jõudis see Kuuene enam-vähem sellisena:
Pilt

Siis paar omanikku hiljem otsustati, et asi peaks veel edevam olema. Ja võõbati... Fordi värviga üle (Tangerine Scream Yellow).
Pilt

Minu omandis ei läinud liialt palju aega mööda, kui tuli jälle vedelike hakata peale kallama.
Jahutusvedelik ja mootoriõli...
Jahutusvedelikuga oli lihtne - värskemat radikat vajas.
Mootoriõliga paraku teisiti. Sisselaske-kolle servani õli täis. :)
Pilt

Algus-aastate N52 mootori karteri-tuulutuse puhul levinud nähtus. Paigalda uus varuosa. Tehtud.
Õlivahetus tundus ka asjakohane - olgugi, et mäletasin, et see pidanuks olema natuke enne mind just tehtud.
Ja see osutus ka pool-tõeks. Õlifilter kallistas filtri keskmist tuge nii kõvasti, et tuli haardest vabastamiseks tükkideks lõigata.

Siis hakkas koitma, et peaks kähku müüki panema, enne, kui...
Viimati muutis TUUR, 14 Dets 2025 18:12, muudetud 2 korda kokku.
TUUR

Re: BMW E63 630i '04 - TUUR

Postitus Postitas TUUR »

...oh ei! Uue aasta esimestel päevadel kohtusin jälle ühe Fordiga (üsna läbiv teema juba). See Ford siis tahtis paremast uksest sisse trügida.
Pilt

Sellelt pildilt ei tundugi ju hullu midagi. Rehvijäljed ja paar kriimu. Poleerib välja.
Vaatasime siis maalriga seda asja. Leidsime, et kes-iganes selle auto, mingil nädalavahetusel, joomingu-käigus kollaseks värvinud oli, oli seda teinud nii, et enam mitte kuidagi samat tooni poleks võimalik korrata.
Kolm erinevat proovi-lipikut olid kõik kaugel sobivaist (mitme-kihiline toon).
Eks mujale oli ka iluvigu kogunenud ja osad iluvead olid juba enne värvimist kõrvaldamatta.

Ajas kuu-aega edasi minnes - olin auto värvi-eelseteks-töödeks osandanud.
Pilt
Pilt

Ja sellega kaasnesid ka uued teadmised auto ajaloost, mis põhjendavad varasemat ütlus Prantsusmaale koolemisest.
Näiteks vasak tagatiib - mingi väike kahjustus, aga SEITSE korda ****** tehtud. (Loe ise värvikihte, kui minu sõnu ei usu.)
Pilt

Ja parem esi-nurk ei vastanud ka ühelegi standardile. Pool-raam vahetatud ja A-piilar "remonditud" - mõlemad *****.
Pildil A-piilar minu poolt juba natuke ilustatud-kujul.
Pilt

Esi-stange ka... varasemalt vahetatud ja siis mitu korda üle pahteldatud ja ikka kõver. :)
Hõõrusin sellegi ise paremaks.
Pilt

Samal ajal, kui auto pilbasteks oli, käisid esilaternad luupide vahetuses ja "klaaside" uuesti liimimises.
Kus-juures Hiina luupidega olen ülimalt rahul.
Ka üle-jäänud laternad said värskenduskuuri.

Lisaks sai parkimis-abi remonditud. Üks taastatud juhtmoodul, 4 uut andurit ja stange-juhtmestike remont seljataga - ja oligi jälle korras.

Ja peagi, umbes sada töötundi hiljem, hakkas jälle natuke kergem hingata. (Olgugi, et "tolmuvaba" keskkond.)
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Mõlemad värvikambrid huugama, maalrile ka natuke hea-meelt taskusse ja hommikuks olid läikivad jupid ootamas.
Pilt
Pilt
Pilt

Paar päeva koostamist, et saaks jälle sõidetava välimuse.
Esiklaas ei jäänud ka asendamatta. Originaalis "solar" olnud - aga mina enam ei raatsinud sellist panna.
Pilt
Pilt
Pilt

Nii-siis. Saab vist jälle sõitma hakata?
Viimati muutis TUUR, 14 Dets 2025 20:25, muudetud 2 korda kokku.
TUUR

Postitus Postitas TUUR »

Julgelt kuu-aega sai sõita, kui juba oli käes aeg suvisemaid papusid otsida.
Nii uhkele pillile kõlbavad ainud kõige uhkemad rattad.
Ja vastu-meelse juhuse tahtel komistasin autoga sama-vanade velgede otsa.
Asanti ("Lexani" on ehk tuttavam nimi, siin-puhul sama asi) AF122, kolme-osalised ja väljast üleni kroomitud. ...Korvamaks kroom-stangede puudust.
Aeg ja läbitud kilomeetrid olid uhketele tõllaratastele muidugi mõjunud.
Ehk, ei pääsenud ka nende molekulideks lammutamisest, selleks, et liite-pinnad uuesti õhku hakkaks pidama.
Ja eks kroom ka siit-sealt koorub, aga sellega illustreeribki kogu auto iseloomu - rabe iluasi.
Pilt

Ja, mõnusamaks viibimiseks salongis, olin millalgi välja vahetanud istmed, rooli ja multimeediaekraani.
Istmed ja rool natuke sportlikumad, Inglise pilli pealt, seega vajasid "ümber-lappamist".
Pilt

Ja ekraan on Hiina android (peaks vastama Junsun V1 Pro MTK8259 mudelile). Kasutatav asi, kuid heli-väljutus riist- ja tarkvara on pigem kehvad. Olgugi, et tarkvara võimaldab just-kui häid timmimis-võimalus, aga vist riistvara hakkab heli moonutama, kui liialt tarkvarast nuppe näppida. Siiski, võib öelda ka head, et originaal istme-alused supparid sai ainuüksi selle muudatusega julgemini tümpsuma. Ja ülejäänu edastus-kvaliteet jäi originaaliväärseks.

Ilmadki läksid soojemaks, koos sellega ka salong. Aga kae nalja, sisemus eriti jahedamaks ei tahtnudki minna! Oh jah, eks selle mugavuse nimel olen nõus natuke raha kulutama jälle. Uuringute käigus selgus, et kliimapumbal rihmaratas puruks, pump ise käib ringi ja gaas sees.
Umbes kümne euro ja tunni-ajase vandumise vaevaga oli süsteem toimima pandud.

Noh, kas on juba hea sõita kah?
Viimati muutis TUUR, 14 Dets 2025 16:07, muudetud 1 kord kokku.
TUUR

Postitus Postitas TUUR »

Noh, kus ta siis ei ole hea! On ikka!

Oleme jõudnud 2024. aasta maisse.
Ja mootoril on tekkinud jälle mured.
Lagiseb rohkem, kui vaja, ja vist käitus ka kehvemini. Diagnostika näitas VANOS-te veakoode.
Aga pole ühti - teeme heaks.
Pilt

Eelmised VANOSed pidasid vastu täpselt päeva-pealt 20 aastat. 18. mai 2004 - 18. mai 2024. R.I.P.
Tausta-uuringud polnud õnnestunud, nagu pildilt näha, siis uuendatud tükk on hoopis teistsugune.
Ja siis on muidugi erinev ka plaat, millelt andur infot loeb.
Kokkuvõttes auto vähemalt nädalaks teedelt kõrvaldatud.
Pilt

Koos uute VANOStega vahetasin ka keti-komplekti välja.
Mis oli üllatuslikult juba ~2018. vahetatud, koos paljude mootorit ümbritsevate agregaatidega - elektrilise veepumba, kliimapumba ja genekaga - kõik samast ajastust.

Võib-olla kuukese sain sõita - uuesti salongis hirm-palav.
Jälle kliimapumbal ratas katki. Seekord pump ka lukus.
Fain-mida-iganes. Uus pump ja kondensaator ja gaas.
Rohkem ei tahaks higistada selle auto pärast!!

Eih, mootor polnud ikka õnnelik.
Hakkas aina enam õli nõudma ja mina, kõva higistajana, muutusin aina niiskemaks.
Oli selge, et tuleb, jälle, vähe tõsisem remont. Äkki on lihtsalt klapisääretihendid?
TUUR

Postitus Postitas TUUR »

Ei viitsinud seal kapoti all mässata, kõik sealne oli määrdunud ja raskesti ligipääsetav.
Lisaks oli siiani mainimata, et osa lisavarustusest ei olnud ikka töökorras. Seega vaataks üheti ka roolimise vead üle.
Pilt

Teeme teile lihtsama asja kõigepealt, et mis seal roolimises siis viga on...
Kui mootor sillatala pealt eemaldatud ja kõik puder-ja-kapsad maha pestud, siis olid vead ilmselged. Ja õnneks vahelduseks väga odavalt remonditavad.
Roolilatt oli juba 2017. aasta tootmis-kuupäevaga, seega seda rohkem ei näppinud.
Aga seda ümbritsev juhtmepõõsas oli ära kuivanud.
Pilt
Pilt

Pärast mõningast pusimist oli see valmis jälle elektrit juhtima.
Pilt

Selle juhtmestiku remondiga hakkasid uuesti tööle veojõukontroll, püsikiirusehoidja ja "varieeruv roolimine".

Ja siis see powerplant.
Nips-asjad eemaldatud, ning hakkasin siis sügavamale sisse piiluma.
Küünlad juba alustuseks kõik erinevat tooni.
Pilt
Sees-pool ka muidugi kõik rõve-nõgine.
Pilt
Pilt
Pilt

Kui juba kolvid paistma hakkasid, siis oli näha ka erinevaid ebasoodsaid nüantse.
Omajagu kulumust silindrites.
Klapipesad ja klapid väga koledad.

Siis tekkis küsimus - kas ei peaks uut mootorit otsima!?
Aga erinevatel elulistel põhjustel ei olnud aega seda mootorit otsida ja oodata, et siis uuesti nullist lahkama hakata...
Aga vana oli pealt vaadates paha, siis pidi veel sügavamale sisse vaatama.

See on üks äge mootor, see N52. Magneesiumi-sulamist mootoriplokk, mis käib vända-liini pidi pooleks, et ei peaks eraldi vända-pakke kasutama.
Lisaks on silindrid sinna vormi sisse valatud, olles ise "AluSil" sulamist.

Njah, aga kõik saaled olid ühe õlivahetuse kaugusel, et oleks ise koos õliga välja voolanud.
Isegi nii halvad, et väljavõetuna polnud enamikel kaks poolt samas kujuski.
Pilt
Pilt

90% kolvirõngastest olid ka täiesti liikumatud.
Ja kellegi poolt, varasemalt vahetatud, klapisääretihendid olid pudid.

Põhimõtteliselt siis mootori kapitaal-remont, aga aja-puuduse tõttu, ilma osade tööpindade taastamiseta.
See mootor, kogu oma toreduses, on ka natuke nõme... Ühtegi polti ei saa taaskasutada, sest tegu alumiiniumpoltidega, mis on oma venivus(voolavus)-piirini kinni keeratud. (Magneesiumi ja terase vahel olevat võimalik elektrolüüs, mis põhjendab alumiin-poltide kasutuse.)
Seega saab esindusest mitemasaja euro eest uusi polte osta. Lisaks kõigile muudele pudinatele, mida õnneks leiab ka B-osana.

Komponendid piinlikult puhtaks nühitud, tuhande euro eest uusi asju ostetud, osade vanade elementid käiku-jätmist kahetsetud... Ja lähebki juba koostamiseks.
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Ja siia peaks ütlema, et, olgugi sisemuses häirivalt palju kulumist, siis on see mootor nüüdseks 30tuh km sõitnud, remondi-järgselt.
TUUR

Postitus Postitas TUUR »

Nõndaks. Panin auto muretult sõitma. Kauaks?

Sõitsin päris mitu päeva, kui järsku:
Pilt

Sest Logic7 võimendi suri ära, juhhei.
Olin kuukese vaikuses, kuulasin maad. Ei ühtegi märki soodsast Logic7 võimendist.
Tegin jälle südame külmaks ja tuunisin helisüsteemi oma käe järgi ümber.
Ühe Audisoni mooduli pidin ostma, mis auto enda valguskaablist tuleva signaali muundab järelturu asjadele loetavaks valgusimpulsiks.
Audisoni DSP vedeles juba varasemast kapis. Ja ka mitmeid helivõimendeid.
Pusisin neist siis ühe kompoti kokku, et asendada, niigi kaua-kestnud, Logic7 võimendit.
Selleks, et jätta natukenegi "OEM"i alles, tuli teha ka valguskaabli üleminek. Logic7 võimu sisemusest sai osad vajalikud jubinad röövida.
Ja saadud osad tuli mingi järelturu valguskaabliga liita, siis jõuab valgus kere-poolsest juhtmestikust Audisoni moodulisse.
Ka valjuhääldite juhtmestus jäi originaaliks, sinna tegin, samuti Logic7 küljest röövitud juppidest, ülemineku-kaabli.
Pilt
Pilt
Viimati muutis TUUR, 14 Dets 2025 18:28, muudetud 1 kord kokku.
TUUR

Postitus Postitas TUUR »

Sellest audio-saagast on nüüdseks juba aasta möödas.
Egas ometi, vahepeal, midagi lagunenud pole?
On ikka.

Ilmselt oma oskamatusest ja saamatusest, aga sain mõned-tuhanded sõita, kui lõi käigukasti errori ekraanile.
Maailma kõige hullema vihmasaju ajal nelja-realisel teel. Seega ei huvitunud ja sõitsin, kuni sõita lasi.
Oleks võinud vea ilmnemisel kapoti alla vaadata vms. Sest see oleks päästnud käigukastivahetusest. :)
Aga sõitsin kasti õlist tühjaks. Ja seega auto liikumisvõimetuks.
Vea põhjustas lahti tulnud kiir-liitmik, soojusvaheti küljest, mis-kaudu kõik õli tänavale sorises.
Auto läks treileri peal Tallinnast Tartusse, kus juba järgmine käikar ootas.
Uue kastiga muidugi üks läbipesu-õli ja teiseks alles-jääv-õli.

Mis toobki üsna muretult tänasesse päeva. (Vähemalt ei mäleta suuri hädasid.)
Kus see "uus" käigukast on ka hakanud surema. Kastisisese kiiruse-anduri viga. Muidugi vana kasti viskasin koos mehhatroonika-plokiga vanarauda, sealt muidu oleks saanud vajaliku jupi.
Seega läksin lihtsama-vastupanu-teed ja ostsin manuaalkasti valmis, sest ma sisimas olen ikkagi kepi-kasti mees. :)
Pedaalid ja kangi-hoovastik ning uus siduriketas (või "ühemassilise-komplekt") on vaja veel soetada.
Muidugi peab siis valmis olema ka mõningaseks juhtmestuse ümer-ehituseks ja ka tarvara-uuendusteks.
Kes teab, äkki juhtub see "manu-sväpp" juba varsti.

Ja loodetavasti muutub, lõpuks, tänu manuaalkastile, mulle meeldivaks ja õnnetoovaks autoks. :)
Sest disainiga olen ära harjunud ja sõiduomadustelt on masin vägagi innustav. Tunne on, nagu oleks i-lt veel täpp pealt puudu, vast see lisa-pedaal annab selle punkti.
raunz
Klubiliige

Postitus Postitas raunz »

Väga tõsine projekt lõppkokkuvõttes ikka :D Kas algselt oligi plaan hobiautona kasutada või esialgu pidi olema töökindel igapäevaliikur?

Alumiiniumpoldid on ägedad jah, mul samuti suur hunnik neid ootab garaazis hetke kui mootori "hoolduseks" läheb. Jube kaua aega võtab N52/53/54 mootori kokku panemine, sest kõik poldid ploki ümber on alumiiniumist ja ilma momentvõtmeta ühtegi korrektselt kinni keerata ei saa. Käetundega pole midagi pihta hakata.
BMW E21 323 2,5 M50 1981
BMW E21 320 2,5 M20 1980
BMW E88 135i 2008
TUUR

Postitus Postitas TUUR »

Ahjaaa, no teoorias, oli tol hetkel turu kõige odavam E63.
Oli vast selline mõte, et kui endale ei meeldi, siis müüks kohe edasi.
Ja siis kukkus lagunema, aga südametunnistus ei lubanud täitsa katkist asja edasi müüa.
Ning hiljem oli juba panus nii suur, et võis selle kahjumi otsas igapäevaselt istuda. :)
Ja eks selle aja peale oli juba piisavalt meeldima ka hakanud.

Ainus tõsine puudus, mu silmis, ongi tänini olnud automaatkast.
Aga see on minu sõidustiili häda, kast ise ju tegelikult okei toode. Seda muret võib-olla lahendaks rooli-labadega, natuke uuem, käikar. Aga manuaal on ikka mehisem. :)

Ehk siis hobiautona polnud see plaanis ja igapäevaselt ei suutnud ka ennast selles näha.
Kuid, siin me oleme. Ja, kui pärast käigukastivahetust esimeses kraavis ei lõpeta, siis tundub, et kestab veel!

Ja mootoriremont võttis vist rahulikult tehes pea-aegu kuu. Eks sai valesid asju tellitud, nagu remontmõõdus saaled ja 6 rõnga-kpl asemel 1kpl jms.
Ka plokile hälli alla liimimine käib tehasest kõrg-tehnoloogiliselt. Kuskilt niplitest ploki-poolte kanalisse pressitav möga, mis vajanuks spets tööriista. Toda võib julgelt asendada... ühe teise tootega, mille nime ma kunagi üle kontrollin... Ja nii, et saab enne kinni-poltimist ära möksida.
Mul juba 30tuh km on lekkevabana püsinud.
Viimati muutis TUUR, 15 Dets 2025 00:19, muudetud 1 kord kokku.
BMW Rh+
Klubiliige

Postitus Postitas BMW Rh+ »

Aaijeee, tervitused kaas e63 omanikule. :)
Vaatan et murekohad samad, veidralt lagunenud juhtmepuud ja vana hea saale.
Täiega hea et teema tegid, võtsid minult surve vàhemaks sellega alustamiseks 😂
Arvo

Postitus Postitas Arvo »

Tervitused siit ka E63 omanikele. Selle kollase kõrval kunagi parkisin Tartus, mõtlesin endamisi, et kahte E63 ka tihti kõrvuti ei näe ja et näe kui huvitav värv. Mul oli kunagi E24 sama värvi. :)
See 6 käiguline automaat on selle auto juures minuarust küll ainuke asi mis pole normaalne toode. Vähemalt F seeriate 7 ja 8 käiguliste automaatide pealt sellesse autosse istudes mõtlen alati, et kui ebasportlik võib üks kast olla. Roolilt labadega käiguvahetus on abiks küll, see veidi leevendab asja, ja muidugi diiselmootor oma suure pöördemomendiga on kah abiks. Olen 630-ga ka sõitnud, see see 190kw bensukas minuarust ei klapi selle kastiga üldse kokku.
E10 2002
TUUR

Postitus Postitas TUUR »

Väikene maailm.
Nüüdseks liigun tihemini Tallinnas, ja siin näeb mõnda pea-aegu eristamatut iga-nädalaselt ees, taga või kõrval sõitmas.
Tundub, et enamik neist autodest on musta värvi...
Sestap ka enda oma mustaks sai võõbatud. Küllgi "individual". :) Diamant-schwartz 181.
Selle tooniga ei torka silma, hajub ülejäänud mustade kupeede hulka ära.

Eelmine käigukast, mis oli ka varasemalt "tõsise?" hoolduse saanud, käitus ka räme uimaselt.
See, mis hetkel veel all on, on väga julge iga väikese vajutuse peale ja üsna koheselt "käiku alla tõmbama". Muidugi, siis, kui päriselt vaja - siis kunagi ei vaheta. Maanteel möödasõiduga mitu korda pool-hätta jäänud. :) :oops:

Ühel hetkel see manuaal külge saab poogitud, siis võiks igapäevaselt suu kõrvuni olla.
Sest muidu on väga ilusti käituv, üsna tasakaalukas ja üllatavalt tunnetatav auto agressiivseks sõiduks.
Eilegi oli lumi maas. :roll:

Igatahes, teile siis mõnusamat ja muretumat elu nende autodega. :)
sysi
Klubiliige

Postitus Postitas sysi »

E63 millegi pärast on mulle alati meeldinud. Äkki seepärast, et kui pagasiluuk eemaldada, siis pimedas on natuke Porsche 911-moodi?
Hõiva.JPG
Hõiva.JPG (33.35 KiB) Vaadatud 258 korda
Nali naljaks, tegelikult küll pigem põhjusel, et kui mina alles kolmandat-neljandat või viiendat aastat ülikoolis käisin ning Annelinna lõpust jalgrattaga Biomeedikumi sõitsin, siis kellelgi oli selline auto. Ma ei tea, kellel ja miks, aga oli. Mõtlesin, et kui suureks saan, siis kindlasti ostan endale ka, aga seda sinu teemat, TUUR, lugedes, ma pole nii kindel enam (et ma tahan suureks saada) :)

Loodan, et tegemist oli lihtsalt "turu odavaima" eksemplari eripäraga, sest kere-mootor-kast-elektroonika remont sellises ulatuses kõlab hirmutavalt.

E63 meeldib siiani väga. Edu!
Arvo

Postitus Postitas Arvo »

sysi kirjutas: 15 Dets 2025 19:23 Mõtlesin, et kui suureks saan, siis kindlasti ostan endale ka, aga seda sinu teemat, TUUR, lugedes, ma pole nii kindel enam (et ma tahan suureks saada) :)

Loodan, et tegemist oli lihtsalt "turu odavaima" eksemplari eripäraga, sest kere-mootor-kast-elektroonika remont sellises ulatuses kõlab hirmutavalt.
See vist pigem see turu odavaima teema. Minul on viimased 5 aastat E63 (Facelift mudel küll) igapäevasõidukiks olnud ja mingit hullu lagunemist (nagu E60 kohta üldiselt jutte liigub) ei paista kusagilt. Sõita on temaga tegelikult väga hea.
E10 2002
TUUR

Postitus Postitas TUUR »

sysi kirjutas: 15 Dets 2025 19:23 E63 millegi pärast on mulle alati meeldinud. Äkki seepärast, et kui pagasiluuk eemaldada, siis pimedas on natuke Porsche 911-moodi?
Oioi, Ära anna häid ideid... Muidu, kunagi igav hakkab, võib juhtuda, et ehitan 911 "Whaletail"-ks ümber selle tagaluugi. :twisted:

Jep, mul kehtib see valem: Turu odavaim x Lapsikud otsused = Palju remontimist.

Mõned asjad on neil ka üli hästi õnnestunud tehasest. Tagasillas on kõik puksid ja asjad 2004. aasta originaalid.
Esisillas olen kõiki õõtsasid nüüdseks 2x vahetanud. :) :? Omast arust normaalsed B-osad kasutuses olnud.
raunz
Klubiliige

Postitus Postitas raunz »

6HP käigukastist saab väga hea toode kui sellele flashida Xhp käigukasti tuunisoft. Täitsa 7,2HP lõpptulemus ütleks omast kogemusest. 8HP on muidugi ülim automaat käigukast.
BMW E21 323 2,5 M50 1981
BMW E21 320 2,5 M20 1980
BMW E88 135i 2008
Vasta