BMW 328iA '96 Martin

Foorumiliikmete autod.
Vasta
Kasutaja avatar
Tihhonov
Kontakt:

BMW 328iA '96 Martin

Postitus Postitas Tihhonov »

Mõtlesin, et kirjutan teile täna E36-st. Ma olen ammu oma peas loksutanud mingeid mõtteid E36 teemadel mida mul eriti kellegagi jagada pole. Sest tegelikult keegi väga ei salli "ee-kolgendkuus bemme". Isegi mu sõpruskonna bemmimeeste seas on vähe neid kes oskavad E36-s näha midagigi huvitavat. Nad ei ole ju täna enam ammu tõsiseltvõetavad igapäeva autod, nad ei ole üldse mingilgi kujul tõsiseltvõetavad klassikud. Nad on täna lihtsalt nii mudaliiga, et neid tahetaksegi ainult selleks, et nad turbokiirusel ära lõhkuda. Tegelikult ei ole täna enam isegi olemas autosid mida veel saaks lõhkuda, sest tublimad on kõik juba ära lõhkunud. Ja ehkki autosid enam ammu ei ole, on inimeste lihasmälu päris pikk ja E36 kohal hõljuvad tänaseni peamiselt mõisted "M52B28 swap", "manu swap", "hüdro", "kemppi", "kere hea, tõsta kust tahad" ja nende kõigi alaliigid ja tuletised. Suvel sõitvatele autodele raatsitakse vahest ka suured hiina veljed osta ja need siis koopasse uputada.

Kui mingis vähe väärikamas BMW seltkonnas üritad E36-st juttu teha, hakatakse juba teisel minutil rääkima emmidest ja ainult "kolme-koma-kahestest". Kõik muu pidi mõttetu olema. Ja üldse pidavat E36 olema niivõrd nõme mudel ... nagu mingi uppund kukeke E30 ja E46 vahel. Aga noh, et kui veel hea kerega leiaks, võiks ju jääd sõita ...

Ja siin ongi nüüd see koht kus mina astun kapist välja ja teatan avalikult, et minule E36 väga meeldib ja ma olen arvamusel, et see on kolmeste BMW-de kõige paremini õnnestunud põlvkond. Ja mul on neid tegelikult lausa kolm tükki ja ma oleks valmis neid veel ostma kui midagi ägedat leiaks. Alpina B8 kõrval on mul ka 328i kupee ja lapsele ostetud 316i Compact.
Pilt Pilt

Miks ma olen E36 fänn? Ma arvan, et siin on nii ratsionaalseid põhjendusi kui ka lihtsalt emotsionaalsed. Ma mäletan seda aega kui E36 tuli välja ja neid müüdi uuena Paldiski mnt-l ASC majas. Ja nad tundusid tol ajal täiesti ulme liiga autod, nii teistsugused kui kõik vanad BMW-d mida ma olin näinud. Nad juhatasid sisse mingi täiesti uue ajastu ja mitte igas aspektis ei ole nad võib olla lõplikult õnnestunud. Aga see uus ja kohati natuke kohmakas disain pidas imekombel ajale nii hästi vastu, et ta ei läinudki kunagi hapuks. Ja seda isegi salongist, kus minu arvates loobuti kõigest traditsioonilisest, sealhulgas kvaliteedist.

Minu arvates juhatas just E36 kolmese BMW tänapäeva. E36 tegi kolmanda seeria BMW-st prestiižse preemiumklassi väikeauto, mis sisaldas endas kaasaegset tehnoloogiat, häid sõiduomadusi, rohkelt uudset preemiumklassi varustust ja soovi korral ka väga luksuslikku viimistlust. E36 oli uuena päriselt prestiižne auto. Raamideta uksed kupeel oma pop-up klaasidega olid sellises autoklassis täiesti seninägematu varustus. Vana E30 oli pigem nagu täiuslikuks ja lõpuni viimistletud E21 ja mulle väga meeldib ka E30. Ta oli ka omas ajas väga kihvt auto aga pigem mitte prestiižne. E36 sai lihtsalt niivõrd palju rohkem auto kui E30, et ta sobis sõita ka rikastel naistel, advokaatidel, jalgpalluritel, staaridel. Sellega kõlbas sõita nii Brintey Spearsil:
Pilt

Kui ka printsess Dianal:
Pilt

Jah, E46-ga viimistleti kogu see pakett veel rohkem "preemiumiks", veel luksuslikumaks. Aga siis kadus sellest autost ka kolmanda seeria BMW-le sobilik kergus ja nõtkus. E46 on väga ilus, kvaliteetne ja suurepärane igapäeva auto, aga ta on raske ja kohmakas võrreldes 36-ga.

Ma olen juba nii vana, et olin ära näinud E30 põhjakihi ajastu, kus keegi neid ei tahtnud ja neid lihtsalt hävitati. Ja kui ma siis endale ühel hetkel veel E30 325i osta tahtsin, siis neid enam lihtsalt ei olnud. Umbes samal ajal hakkasin ma mõtlema, et seda probleemi tuleks E36-ga ennetada. Sest ca 10-12 aastat tagasi oli turg täis E36 ja nad olid odavad. Neid sai vabalt valida kõikide mootoritega ja kõikide varustustega. Aga ma ei olnud sel ajal nii teadlik fänn, et oleks midagi päriselt head otsinud. Ma pigem lihtsalt huvi pärast jälgisin turgu, et kas hakkab midagi odavat ja huvitavat silma. Ja nii ma ostsingi suvel 2016 endale igaks juhuks ära ka E36. Tegingi teadliku otsuse - vaja ei olnud, aga kui mulle antakse 1700 euro eest hästi varustatud ja originaalina säilinud kaheukseline 328i, siis see auto ei saa enam kunagi odavamaks minna. Friik värvikombo oli minusuguse jaoks muidugi põhiboonus. Ma musta sisuga oleks ta kindlasti ostmata jätnud.

Pilt Pilt
Pilt Pilt

Mulle meeldis see auto. Mulle meeldis tema juures kõik. Mulle esimese asjana meeldis, et ta on täiesti rikkumata auto, tuunimata. Ma enam ei mäleta kas tal oli üks või kaks omanikku olnud, aga igal juhul ostsis ta uuena poest mingi tol ajal äkki umbes viiekümnendates daam. Ja mulle väga meeldis, et ta oli ostnud tippmootoriga kupee bemmi, aga seal polnud mitte ühtegi sportlikku elementi. Polnud M pakette, suuri rattaid ega madaldusi. Polnud musta lage ega nõmedat poolnahkset M-Techinc polstrit. Polnud kõrgeid istmeid ega paksu rooli. Ta oligi nagu väike luksusauto - pehme vedruga, 15 ratastega, madalate istmetega, puiduga, automaat, Harman Kardon raadioga. Mulle väga sobis.

Need ülaltoodud pildid on tehtud 2024 sügisel. Aga ma lisan siia lõppu ka kõige esimese pildi mille mina temast tegin. Saksa treiler kallas ta mulle Tartu MNT Vianori väravasse maha ja see oli meie esimene kohtumine:
Pilt
Terve aasta poole aastaga
Kasutaja avatar
sysi
Klubiliige

Re: BMW 328iA '96 Martin

Postitus Postitas sysi »

Kõige muu mitte-sportliku juures on tal ka ilusad oranzhid suunatuled :)

Ma arvan, et see oli suurepäraselt ajastatud ost, eriti silmas pidades kõike seda mis sa kirjeldasid - E36 kerega autod lihtsalt lõhuti ühel hetkel kõik ära. Ka need, mis olid korralikud. E21 ja E30 omasid vist pisut teistsugust ajalugu, need juba toodi siia alumise-otsa autodena ja sageli ei olnud seal enam midagi liiga palju säilitadagi. Hästi varustatud E21 ja E30 olid tõenäoliselt ka palju haruldasemad juba uuena - tõenäoliselt samal põhjusel, et E36 oli oma valikute poolest juba "klass kõrgem". Roosteküsimused ühendavad muidugi kõiki neid kolme põlvkonda.

Hakkasin mõtlema ASCs uuena müümise ajastule, ehk siis ca aastale 1993 ja Google abiga leidsin sellise instagrami-postituse (kuna pildil on e38, siis vähemalt need fotod on uuemad, taustal piilub ka üks e36).

https://www.instagram.com/p/CmJPBewNIRv ... IwNjQ2YQ==

Pildid on mustvalged ja lumised-porised, kuid ma isegi ei kujuta ette mis näoga taasiseseisvunud Eesti tavakodanik sellest majast mööda jalutas. Ma arvan, et need mälestused on kujundanud väga palju ka siinse foorumi autoparki - kas teadlikult või alateadlikult. Ja õhku jääb küsimus, et millise BMW peaks praegu soetama silmas pidades seda, et 10 aasta perspektiivis neid enam ei ole...
Kasutaja avatar
Tihhonov
Kontakt:

sysi kirjutas: 08 Juun 2026 19:13 Ja õhku jääb küsimus, et millise BMW peaks praegu soetama silmas pidades seda, et 10 aasta perspektiivis neid enam ei ole...
See on miljoni dollari küsimus. Eks inimeste investeerimise võimekus on väga erinev, aga sellises soodsamas hinnaklassis ja BMW maailmas olen ma ise mõelnud, et viimane aeg oleks täna osta ära E90 335i. Kindlasti bensiinimootoriga, kindlasti just 335 ja kindlasti sedaankerega. Täna peetakse paljudes ringkondades E90 viimaseks "kvaliteetseks vanakooli" BMW-ks. Nad päriselt töötavadki hästi, sõidavad hästi, peidavad endas head tehnoloogiat ja nad näevad uueaja autode kõrval ikka mõnusalt konservatiivsed välja. Ehk nad on autod, mis oma ajatu kuju tõttu ilmselt ei lähegi moest, millel puuduvad idiootsed elektroonikavead, mis ei käi juhile närvidele ning mis hea hoolduse korral sõidavad ilmselt lõputult. Seega on E90 kindlasti tulevane hinnatud klassik. Lisame siia juurde veel ka selle tõiga, et umbes kaks põlvkonda inimesi on E90 diisel universaale tänulikult kasutanud kuluefektiivsete igapäeva autodena palju aastaid, on kindel, et E90 põlvkond kõnetab inimesi ka tulevikus. Aga hobiautona ei ole enam vaja otsida kuluefektiivsust ega praktilisust. Seega diisel universaal ei lenda. Diisel üldse ei lenda ja minu jaoks universaal ka mitte. Seega kui ma leiaks hästi varustatud, naha ja puiduga, sileda ja sirge sedaan 335i, ma vist ostaks ta lihtsalt ära. Tingimus on, et ta peab olema niivõrd ilus variant, et mõjuks kalli ja eksklusiivsena ka aastakümneid hiljem.
Pilt
Kasutaja avatar
Tihhonov
Kontakt:

Vabandused, aga see Sysi tõstataud teema on niivõrd huvitav, kõnetab mind ja haakub ka kõnealuse autoga. Ma ausalt arvan, et tänastest noorklassik BMW-dest on kõige suurem edasine tõusupotentsiaal just E36-l ja E38-l. Jah, nende autode ostmiseks on ammu juba hilja. Neid häid enam soodsalt ammu ei saa. Aga kellel nad olemas on, võivad rahuolevalt käsi hõõruda, sest isegi mitte midagi tehes tõstavad nende autod aastas hinda umbes 10-15 %.

BMW-de maailmas ... jättes hetkel täielikult kõrvale M seeria autod ... on minu arvates alati kindla peale minek kolmese BMW kaheukseline ja tippmootoriga auto. Nendega ei ole võimalik kaotada. E90 põlvkond võib olla erand, sest sellest põlvkonnast ei ole kupee olnud kunagi liiga populaarne ja tema kuju ei ole väga kena. Samas sedaanina, on ta üks ilusamiad väiksed sedaane. Seega mina valiks sedaani. Kindlasti Feisslifit. Vana ei ole kena. Viiesed BMW-d ei ole kunagi kõrgelt lennanud ning ma ei usu, et kunagi hakkavad ka lendama. Jah, E39 on kena ja neid ka hinnatakse täna juba. Aga nende kõige suurem probleem on selles, et E38 on ka olemas. Ning sellepärast ei hakkagi E39 kunagi liiga palju maksma.

Seitsmesed pole ka väga varemalt lennanud. E23 ilmselt enam kallimaks ei lähe, E32 positsioon tundub parem, kuna tema lõpuseeriad lähevad juba sinna "kultuslikesse 90-tesse". Aga E38 on küll üks huvitav erand. Teda lihtsalt kõik tahavad. Ja õigustatult. Sest ta saigi veel ilusam kui E32, ta oligi ülivõrdes ajatu disainiga nii seest kui väljast. E38 sümboliseerib paljude inimeste jaoks ühte kõige ilusamat sedaankerega autot maailmas ja teda hindavad ka need, kes ei ole muidu üldse BMW inimesed. E38 mainet aitab kujundada ka fakt, et tema järeltulija sai niivõrd issanda õudne, et E38 aupaiste jääbki kumama veel aastakümnete taha. Kui võimalik, siis neid tasub osta. Teenivus iga mudeliga kindlasti parem kui pangas. Aga sõita ja remontida ei tohi. Lihtsalt osta suht hea, samamoodi hoida ja siis müüa. Kui täitsa korda hakkad tegema, siis kindlasti kaotad raha.

7 seeria puhul ma ise usun, et G11/G12 7.seeria saab ka kunagi veel kultuslikuks autoks. Võite osta nii algupärast kui ka FL laia neeruga varianti, nad on mõlemad ilusad. Tal on palju häid mootoreid, aga ma ise ostaks investeeringuna ainult 760i V12 varianti. Sest see on lihtsalt NIII pöörane komplekt oma 6,6 liitri V12 mootoriga, 600hj ja 850Nm. See ei saa tulevikumaailmas jääda märkamata. Hübriidimaailmas on need päris väärtused. F11 edu võib tugineda samadele alustele nagu on E38 puhul - ta on niivõrd ilus auto, nii seest kui väljast võrreldes oma naeruväärse ekraanimaailmaga naelakastist järeltulijaga.
Pilt Pilt

Nii E36 kui E38 puhul ei ole see määrav, et nad mõlemad on küll väga ilusti tehtud, aga nad ei pea ajale väga hästi vastu, nad roostetavad, nad pleekuvad seest, polstrid tulevad lahti, laed kukuvad alla, nad kuidagi kuluvad lihtsalt seest viledaks ja tavaliselt ei lõhna ka enam hästi. Aga see viletsate isendite arv ainult buustib nende hindu mis ongi ilusad. Sest neid inimesi on palju, kes tahaks teda, aga kes ei viitsiks kunagi nende probleemidega tegeleda. Seega kel näpud otsas - mõistlike vigadega autosid tasub osta ja korda teha. Ronte ei ole võimalik päästa.

Ülejäänud seeriad (X5, Z3/4 jms) on nišikad ja pigem võib neid osta siis kui endale õudselt meeldib. Aga pigem nad ei lähe liiga hinda, kuna nad ei ole olnud kultuslikud autod. Nad on kas liiga tavalised või liiga nišikad, ehk inimesed ei unista neist. Okei, on erandeid - Z3 Coupe kindlasti.

Omamoodi nähtus on ka E46. Mina ostsin endale kaks aastat tagasi igaks juhuks ka E46 ära, sest mulle tundub et ka nende arvukus langeb hirmuäratavas tempos. Mina ostsin kaheukselise 330i. Seekord 6k manuaaliga, ehkki ma ise tegelikult väga ei salli manuaalkastiga autosid. Tundus investeeringuna mõistlikum. Ise tegelikult tahtsin saada pre-FL, ilma selle iganenud ekraanita ning automaati. Aga näe ei õnnestunud.
Pilt Pilt

E46 läheb ka kindlasti palju-palju kallimaks veel. Ta on niivõrd kvaliteetselt tehtud auto, et juba ainuüksi selle pärast hakatakse teda tahtma. Lihtsalt jääraja poisid ja rooste peavad veel mõned aastad töötama. E36 ja E46 positsioone on pikas plaanis raske ennustada. Neil on mõlemal omad eelised ja ilmselt ka omad austajad. Minul on rohkem usku E36-sse, kuna neid on suurte mootoritega lihtsalt nii palju vähem järel ja neid täna juba päriselt otsitakse. Sõiduelamus on E36-ga parem lihtsalt. Aga nad ongi täna juba nii kallid, et neid investeeringuna osta võib täna olla juba kahtlane. E46 saab veel odavalt. Seega ma kindlasti annaks praegu E46-le kindla ostusoovituse. Lihtsalt taaskord, ärge ostke diisleid (eriti väikseid diisleid), ärge ostke universaale. Jah, neid oli palju, nad olid head autod, aga keegi ei unistanud neist. Nendega lihtsalt sõideti kuna see oli mõistlik. Ikka suured mootorid, bensukad ja mida ebamõistlikum kere seda parem.
Arvo

Postitus Postitas Arvo »

E36 on tõesti üks tõeline pärl BMW ajaloos. Mulle isiklikult eriti meeldisid Compactid, ühte neist pidasin 10 aastat, siis hakkas kere otsa saama ja tuli kahjuks loobuda. See aquamarine värvis compact tumerohelise 328 kõrval on eriti cool combo 8)
sysi kirjutas: 08 Juun 2026 19:13 Pildid on mustvalged ja lumised-porised, kuid ma isegi ei kujuta ette mis näoga taasiseseisvunud Eesti tavakodanik sellest majast mööda jalutas. Ma arvan, et need mälestused on kujundanud väga palju ka siinse foorumi autoparki - kas teadlikult või alateadlikult. Ja õhku jääb küsimus, et millise BMW peaks praegu soetama silmas pidades seda, et 10 aasta perspektiivis neid enam ei ole...
Kui aastast 93 rääkida siis oli vaesus ikka väga suur, paljudele oli ainult toidu ja esmatarbekaupade soetamine paras katsumus.
Samas uusi bemme minuarust (ja ka palju erilisemaid autosid) linnavahel ikka liikus üksjagu, et mingit väga erilist emotsiooni sellest majast mööda jalutades ma isiklikult küll ei tundnud. Suurte kontrastide aeg oli küll. See, et kunagi ise mõne sellise sõiduki omanik olla võiks, tundus muidugi mõeldamatu :D

Aga investeerimisest autode kontekstis rääkida on minarust üpris küsitav tegevus. Mingid erilisemad mudelid, jah võibolla teenib kerge kopika 10+ aasta lõikes, kui kui õnnestub korralik originaalkonditsioonis masin osta ja seda siis vati sees hoida. Aga selliste massiliselt toodetud 3, 5, 7 seeria puhul, no ma ei tea. Kui ainult auto ostu ja müüginumbreid vaadata, siis jah, võib teatud juhtudel justkui raha teenida. Kui inflatsioonist tingitud raha odavnemine, auto hooldus ja hoiustamisekulud otsa arvata, ei ole tulemus tihti enam nii ilus. Enamasti leidub ka lihtsamaid viise sama raha teenimiseks.

Tasub pigem osta neid autosid mis PÄRISELT ka meeldivad, sõitke nendega nagu homset poleks... ühesõnaga investeerige iseenda heaolusse. Kas selle tegevusega kunagi pärast auto müüki ka mõne euro teenib, on juba teisejärguline :)
Isiklik arvamus.
'74 E10 2002 I '80 R45
Kasutaja avatar
sysi
Klubiliige

Postitus Postitas sysi »

E36 ma küll ei vaadanud, aga E46 ja E90 lasin kiirelt Mobilest läbi hommikul. Tihhonovi E36 tundub ikka väga maasikas - lisaks varustusele just kombo pärast. Kahjuks domineerivad hallid toonid ja mustad salongid suurel määral kogu turgu. Ealine iseärasus vist minul ka, et kõnetavad "kiiksuga" kombod, kuigi hall auto sõidab ju sama moodi kui punane.
Kasutaja avatar
Priit
Klubiliige

Postitus Postitas Priit »

VÄGA huvitav lugemine. Aga ega see autodesse investeerimine midagi head ei too. Vähemalt kui rääkida alla 100 autodest. Ikka kipume need “liiga korda tegema” ja selleks liiga palju raha kulutama.

E90 jaoks on täpselt õige aeg. Nii autod kui võimalikud vajaminevad jupid on praegu peaaegu niisama käes. Ja olen nõus, see sedaan on ilus, nii seest kui väljast.
e12, e21 Baur, e46 Alpina, e85, e90 Alpina, f25 Alpina
Kasutaja avatar
birgit123
Klubiliige

Postitus Postitas birgit123 »

Väga põnev lugemine.

Ka minu kõrvad on seda küsimust kuulnud – millal R6 vahele tõstad? BMW peab ikka R6 mootoriga olema. Alla 2,5-liitrine pole õige BMW. Rääkimata rohelisest värvist – see on kõige koledam BMW värv. Õige BMW on must, sinine või punane.

Kui hakkasin endale esimest BMW-d valima, olid valikus E30 ja E36. Aasta oli kuskil 2004–2005. Tol ajal tundus E36 palju kaasaegsema välimusega nii seest kui väljast ning see saigi valikul määravaks.

E36-l on mingi oma iseloom ja sõidurõõm. Ilmselt just sellepärast on see auto mul tänaseni alles. Oma osa on kindlasti ka ühisel ajalool.

Eks see ole maitse asi, aga ise eelistan jäigemat vedrustust ja sportlikumat välimust.

Ehk õnnestub kunagi Viimsis ka oma silmaga üle vaadata.

Pilt
marti

Postitus Postitas marti »

Arvo kirjutas: 09 Juun 2026 08:13
Aga investeerimisest autode kontekstis rääkida on minarust üpris küsitav tegevus. Mingid erilisemad mudelid, jah võibolla teenib kerge kopika 10+ aasta lõikes, kui kui õnnestub korralik originaalkonditsioonis masin osta ja seda siis vati sees hoida. Aga selliste massiliselt toodetud 3, 5, 7 seeria puhul, no ma ei tea. Kui ainult auto ostu ja müüginumbreid vaadata, siis jah, võib teatud juhtudel justkui raha teenida. Kui inflatsioonist tingitud raha odavnemine, auto hooldus ja hoiustamisekulud otsa arvata, ei ole tulemus tihti enam nii ilus. Enamasti leidub ka lihtsamaid viise sama raha teenimiseks.
Ma pigem ka nõus selle arvamusega.

Üks hea semu ostis hiljuti väga maasika E46 kerega 328 kupee ja rääkis, et investeering jne.
Kuna meil temaga on imelik komme üksteisele puid alla panna, siis sain talle kohe öelda - suure tõenäosusega kvalifitseeruvad PÄRISELT investeeringuks 3. seeriast ainult M3 mudelid, ja kõik. Ülimad haruldused, nagu Martini V8 mootoriga E36 Alpina, muidugi sinna juurde.
BMW K1, BMW 850 (E31), BMW M3 (E93)
Kasutaja avatar
Tihhonov
Kontakt:

birgit123 kirjutas: 09 Juun 2026 12:47 Eks see ole maitse asi, aga ise eelistan jäigemat vedrustust ja sportlikumat välimust.
See on Sul väga ilus auto, olen jälginud ikka arenguid :) Ma ei tahtnud kuidagi mõjuda arrogantsena kui ma ütlesin, et mulle meeldis oma auto just ilma M-pakettide ja sportlike elementideta. Ma tegelikult arvan ka, et M-paketi stangedega näeb E36 väljast palju parem välja. Ja ma ise arvan ka, et sportistmed on paremad istuda kui madalad istmed. Aga mul on hinges tekkinud kerge protest, et kuidagi on ühiskonnas tekkinud selline arusaam, et ilma M-lisadeta ei peeta E36 üldse mitte millegi vääriliseks. Ja kui muud ei saa, siis vähemasti haprast munakoorest aftermarket esistange ja mingid lollakad rattad ikka leitakse. Selle taustal ma naudingi sellist omamoodi vastuvoolu ujumist, et sõidangi täiesti antisportliku kupeega.

E36 ja üldse 3.seeria BMW on läbi aegade saanud baasmudelist areneda kahes suunas - kas sportlikku suunda või luksuslikku suunda. Miskipärast ühiskond hindab ainult sportkikku suunda. Isegi kui eksemplari tehniline osakond ei käi teemaga absoluutselt kaasas. Ja kui harrastajatele satubki kätte mõni luksuslikult kombineeritud auto, kiidetakse algul küll tema varustust, aga järgmises rubriigis juba otsitakse sportistmeid ja M stangesid. Ja sellega mina ei haaku.

Mis puudutab sõidukitesse investeerimise teemat, siis ma loomulikult nõustun nii Arvo kui Martiga. Neid ei olegi mõtet osta päriselt investeeringu mõtetega. Aga ... olles elu jooksul omanud päris palju autosid, on alati maru hea tunne, kui sinu auto kogub ajas nii palju populaarsust, et inimesed hakkavad seda endale ka ihaldama ja neile tekib reaalne turuhind. See ei ole mingi raha teenimise allikas. Aga tunne on palju parem kui nende autodega, mida sa arendad ja parendad aastaid, aga hiljem ikkagi mitte keegi ei taha. Ma rääkisin praegu ikkagi sellistest hobi tasandil harrastamise odavatest autodes, mitte mingitest päris investeeringutest.

Kuna ise olen piisavalt vaene, siis neid päris ägedaid investeeringuautosid ei tahagi, sest mul pole nende hoidmiseks piisavalt häid tingimusi ning sellistega sõitmine tundub liiga pingeline. Hiljuti just puutusin sellisega kokku. Tegin väikse tiiru ja käisin tankimas CL72 AMG-ga.
Pilt

Haruldane ja väga-väga otsitud. Maailmas kupeekeresid max paarkümmend autot. VÄGA kihvt auto. Päriselt, vaimustav mootor - 7,1 liitrit vabalthingav V12, 380 kW ja 740Nm. See auto oleks tahtnud niiväga sõita, ta lausa anus natukenegi lusti ja mängu. Aga ta pole enam ammu seda saanud. Ja mina ka ei nautinud, ja omanik ka ei nautinud. Investeeringuna ostetud sõiduki umbes 500k eurone hinnalipik rikkus kõik ära. Autona on ta surnud. Aga investeeringuna oma omanikele väga hea nuumik. Kihvt, aga mitte mulle.
Pilt
Kasutaja avatar
Tihhonov
Kontakt:

Arvo kirjutas: 09 Juun 2026 08:13 Tasub pigem osta neid autosid mis PÄRISELT ka meeldivad, sõitke nendega nagu homset poleks... ühesõnaga investeerige iseenda heaolusse. Kas selle tegevusega kunagi pärast auto müüki ka mõne euro teenib, on juba teisejärguline :)
Isiklik arvamus.
Need on kuldsed sõnad. Täpselt nii ongi ja nii tehkegi. Ja nii ole kunagi pettumust ka, sest hästi veedetud aeg on kõige suurem väärtus millele ei saagi hinda külge panna.
taunod

Postitus Postitas taunod »

Järgmisel suvel saab minu esimesest e36 ostust 20 aastat. Tänaseks on sellest 20 aasta tagusest päevast välja kujunenud raske "haigus".
Erineva kompleksusega vrakke ja autosid on kokku 12, kõikvõimalikud panipaigad ja garaazid on e36 juppe täis :mrgreen:
Niiet sul on veel kuhu edasi liikuda 8)
Vasta